Select Page

TRAJNA ŠMINKA USANA - sa nastave na kursu trajne šminke

Trajna šminka usana

Jedan od segmenata na kursu trajne šminke je trajna šminka usana. Ovakav vid trajne šminke može popraviti vaš izgled na više načina. Trajna šminka usana rešava svakodnevno šminkanje i tako dobijamo na vremenu. Takođe, ovaj vid trajne šminke može vizuelno povećati usne bez filera. Usne oivičene bojom dobijaju definiciju, punoću i novi oblik. Mnogo žena ima pune usne ali nejasnu liniju koja ih okružuje. Uokviravanjem usana trajnom šminkom ističemo njihovu prirodnu punoću. Čest oblik vitiliga se može videti oko usana. Trajna šminka usana može biti u prirodnoj boji usana kako bi usne dobile na volumenu ili u drugim bojama po izboru klijenta. Trajna šminka se sastoji iz oivičenja usana i senčenja. 

Trajna šminka usana – bol

Na klijentu koristimo anesteziju u kremi kako bi eliminisali neprijatnost i bol tokom rada. Bol zavisi od nivoa osetljivosti klijenta. Ovo je invazivni tretman u kom se pigment unosi u kožu. Bez obzira na sve, tretman je vrlo podnošljiv, a dokazano je da je neprijatnost mnogo manja nego što se unapred može zamisliti (predvideti). Bol zavisi i od lokacije trajne šminke na licu. Najmanje boli na mestima sa mnogomesa”, a najvise tamo gde je koža odmah preko kostiju i gde je najtanja. Ali bol zavisi  od same osobe. Pokazalo se i da žene bolje podnose bol. Većina ljudi posle nekoliko minuta ne oseća bol (mozda malu neudobnost). 

Trajna šminka usana je danas jako popularan tretman i skoro svaki dobro premljen salon ima ovaj tretman u svojoj ponudi. Vrlo je bitan podatak da je potrebno obratiti posebnu pažnju o higijenskim uslovima. Nije najvažnije sterilisana igla, nego i  stručnjak koji obavlja tretman trajne šminke treba da ima i sterilisane rukavice, kapu i kosu i masku za lice. Obavezno je da svaki tattoo studio ili salon ima sterilizator u kome će se sterilisati sav materijal koji će se ponovo koristiti. Pravi poznavaoci trajne šminke, moraju vas predhodno upozoriti na kontraindikacije. Greške koje se javljaju pri tetoviranju, bilo obrva, kapaka ili usana, mogu biti ne samo estetske prirode, već mogu dovesti do zdravstvenih komplikacija.

POGLEDAJTE VIŠE O KURSU TRAJNE ŠMINKE

gooch7

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA TRAJNA ŠMINKA KAPAKA

DSCN6365