Select Page

TERMOMASKA

TERMOMASKA

Termomaska- to je jednostavan aparat za etsetsku negu čija se primena zasniva na termičkom dejstvu. Spada u osnovni pribor za rad kozmetičara.
U kombinaciji sa vlažnim oblozima ili biljnim pakovanjem, koristi se za pripremu kože za duboko čišćenje ili za inteziviranje površnog pilinga kože. Efekat koji se postiže takvom primenom je hiperhidratacija i razmekšavanje orožalog keratinskog sloja epiderma, razmekšavanje sebacealnih čepova i otvaranje pora.
Termomaska se koristi i kada se želi obezbediti intenzivnija prokrvljenost kože i intenzivirati metabolizam u koži uz opuštanje mišićnog tonusa. Prednost ima nad ostalim oblicima suve toplote jer se stepen zagrejanosti može lakše kontrolisati prekidanjem izvora toplote. U te svrhe najčešće se primenjuje u kombinaciji sa kozmetičkim maskama kada se želi ubrzati i intenzivirati dubinsko dejstvo kozmetoterapijskih maski, u praksi poznatih kozmetičkih pakovanja. Ukupan učinak toplotnog dejstva (hiperemija i proširenje otvora na površini kože) i dejstva vlage (hiperhidratacija izazvana prisustvom vlažne komprese ili znojem), ako jeste primena bez vlažnog postupka,jeste povećanje propustljivosti epidermalne barijere što omogućuje prodiranje kozmetoterapeutika u dublje slojeve.
Koristi se i kao pripremna procedura za aplikovanje bioaktivnih kozmetičkih preparata, čija se primena zasniva na prodiranju u kožu i dubinskom delovanju koje vodi ka revitalizaciji, rehabilitaciji i odlaganju promena karakterističnih za proces starenja,odnosno ka ublažavanju vidljivih znakova tih procesa na koži.

Aparat je jednostavan.  To je ustvari,električno jastuče.Sačinjeno je od duplog,mekanog,plasticng materijala u čijoj se šupjini nalazi dobro izolovan električni grejač koji je preko električnog provodnika priključen za izvor struje. Na provodniku se nalazi prekidač,koji služi za regulisanje dovoda struje,odnosno toplote. Ima oblik lica.

Postupak primene- prethodno se pripremi koža pacijenta (hemijsko čišcenje kože,zaštita periokularne regije tupferima i postavljaju zašstitne kreme na lice). Preko se postavlja vlažna kompresa,zatim najlonska folija sa otvorom za nos i usta,a pre svega termo maska. Pre postavljanja obavezno se prekontroliše rad aparata,tj. da li greje i da li je izolacija dobra. Postupak traje 10 do 15 minuta.
Pri aplikaciji termo maske kozmetičar treba da pazi da ne dodje do opekotina,da obezbedi dobru razdaljinu električnog jastučeta od kože. Termo maska se čisti isključivo mlakom vodom i antiseptičkim sredstvima.
Pre aplikovanja termo maske obavezno se pacijentu objasni šta termo maska predstavlja i na kom principu se zasniva njeno dejstvo.

Kontraindikacije: rozacea,kuperoza,osetljiva koža,klaustrofibične osobe,koža osetljiva na toplotu, teleangiektazije, dermatitis, psorijaza, upalni procesi.

POSTANI MAKEUP ARTIST

izrazi u šminkanju

POGLEDAJTE VIŠE O SFX ŠMINKI ZA POČETNIKE

sfx šminka za početnike