+381607237853 akademija.purity@gmail.com

TAJNE NANOŠENJA PARFEMA

TAJNE NANOŠENJA PARFEMA

Parfem predstavlja jedan od nezamenljivih proizvoda za ulepšavanje kako žena tako i muškaraca. Postoje osobe koje obožavaju da isprobavaju nove parfeme i eksperimentišu, pa tako postoje i oni koji imaju svoj omiljeni parfem i koji je već postao njihov zaštitni znak. Bilo da spadate u prvu ili drugu grupu, sigurni smo da želite da saznate kako da parfem što duže ostane na vašoj koži. To je svakako moguće ali treba znati male tajne nanošenja parfema. Inače, poznato je i to da na percepciju mirisa parfema utiču i brojne druge stvari poput stanja vaše kože, podneblja u kome živite, formulacije i brojnih drugih faktora.

FORMULACIJA – jako je bitno šta koristite za mirisanje. Eau de parfum , kao i ekstrakti parfema će dati daleko dugotrajniji miris od bočica na kojima piše eau de toilette ili eau de cologne. Stvar je u koncentraciji mirisnih čestica koja je u prvom slučaju daleko veća, pa je miris intenzivniji, a što je još bitnije dugotrajniji. Preporuka je da koristite parfem, a ne toaletnu vodu ili kolonjsku vodicu, jer se mirisne čestice parfema zadržavaju na koži daleko duže,ponekad čak i posle tuširanja. Naravno,parfemi su skuplji od toaletnih voda i kolonjskih vodica.

MESTA NA KOJA NANOSITE PARFEM je od ključne važnosti. To treba da budu delovi tela sa jakim pulsom i oni koji imaju veću toplotu (vrat, ključna kost, zglob šake). Takođe je jako bitno i za koga je rezervisan miris parfema. Sigurno vam je već poznato da nakon nanošenja parfema više ga i ne osetite, ali ne brinite, on je i dalje na vašoj koži samo ste navikli na njegov miris, ali zato ga drugi itekako osećaju. Parfem na zglobu šake će najbrže doći do nozdrva vašeg sagovornika iz prostog razloga što su šake najviše izložene vazduhu i što njima gestikulirate dok pričate. Sve to spada u male tajne nanošenja parfema.

LEPOTA MIRISA JE U NOZDRVAMA DRUGIH i verovali ili ne, vaš parfem će različito osetiti različiti ljudi. Stvar je u mirisnim receptorima koji se razlikuju od osobe do osobe ali se ovo menja i u zavisnosti od sposobnosti upijanja mirisnih čestica. Još jedna zanimljiva stvar je da isti parfem neće mirisati isto na dve različite osobe. Na miris parfema takođe utiče i način vaše ishrane i tip vaše kože.

TAPKATI ILI NE. Sigurno ste primetili različite tehnike nanošenja parfema. Postoje osobe koje prskaju direktno na kožu, postoje i oni koji ispred sebe naprave oblak mirisa pa prodju kroz njega. Takođe tu je i tapkanje kao jedan od načina nanošenja parfema.

MIRIS U KOSI – idealno područje za nanošenje mirisa jer kosa jer odlično zadržava čestice mirisa i oslobađa ih pri svakom pokretu.

MIRISNI DODIR ESENCIJALNIH ULJA

PROČITAJ OVDE

POSTANITE WELLNESS I SPA TERAPEUT ILI MAKEUP UMETNIK

VIDI OVDE