Select Page

MIRISNIM DODIROM DO BOLJEG RASPOLOŽENJA - različita esencijalna ulja

Mirisnim dodorim do boljeg raspoloženja

Mirisnim dodirom do boljeg raspoloženja! Materije koje se nalaze u esencijalnim uljima podstiču sposobnost tela da se oseća bolje. Ulaze u telo kroz kožu i krvotokom se prenose do svih delova. Posle tretmana esencijalna ulja ostaju u telu još tri do četiri sata, aktivirajući procese zalečenja, koji mogu potrajati dve do tri nedelje.

MEŠAVINA ZA POMOĆ U OPUŠTANJU: Opuštanje je osobito važno posle stresnog dana na poslu, a pomaže mešavina sledećih ulja: bergamot, kamilica, žalfija, lavanda, ružino drvo ili sandalovina. Da biste dodali optimističnu notu, odaberite citrusno ulje koje će proizvesti mešavinu koja istovremeno opušta i oživljava.

MEŠAVINA ZA ENERGIJU: Kad se sve čini sivo i depresivno, oživljavajuća masaža s mešavinom ulja koja ispunjavaju energijom može da pomogne da se loš dan ispuni energijom, isprobajte mešavinu tri ili četiri od ovih ulja: biber, čempres, eukaliptus, anis, đumbir, limunika, jasmin, kleka, limun, muskatni oraščić, nana, ruzmarin, čajevac.

SENZUALNA MEŠAVINA: U dugotrajnim vezama, intimna telesna veza između partnera množe oslabiti ili prestati da postoji. U takvim trenucima, neseksualni, ali svejedno ljubavni dodir masaže može ponovno da oživi seksualnu želju. Esencijalna ulja koja mogu pomoći su: biber, kedrovina, anis, tamjan, đumbir, jasmin, ruža i sandalovina. Ovo je područje u kojem je posebno važno imati na umu lični ukus pojedinca.

MEŠAVINA ZA PODIZANJE RASPOLOŽENJA: U danima kad vam se uobičajene životne aktivnosti čine preteškim, postoje ulja koja mogu da pomognu: bergamot, benzoin, kedrovina, tamjan, geranijum, limunika, jasmin, mandarina, muskatni oraščić, narandža, ruža, ružino drvo ili ylang ylang. Mešavina tri ili četiri ulja sa ove liste i umirujuća masaža mogu da učine da ponovo uživate u životu.

MEŠAVINA ZA UKOČENE MIŠIĆE: Svako povremeno pati od manjih bolova u mišićima. Možda ih izaziva neuobičajen telesni napor ili predugo sedenje u neudobnom položaju. Zato će najviše pomoći ulja koja vraćaju krv u bolne mišiće. Odaberite neka od ovih: benzoin, biber, eukaliptus, đumbir, limunika, jasmin, kleka, lavanda, limun, majoran, muskatni oraščić, narandža, nana ili ruzmarin.

MEŠAVINA KOJA ZAGREVA: Posle borbe s jakim vetrom i hladnom zimom, zamisao o skidanju odeće zbog masaže može se činiti neprivlačnom. Ali, postoje zagrejavajuća i umirujuća esencijalna ulja koja mogu da pomognu kad se osećate emocionalno i telesno hladno. Pomešajte benzoin, đumbir, narandžu i ružino drvo i dopustite im da vas greju posebnim mirisima.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

POGLEDAJTE VIŠE O VULKANSKOM KAMENJU U MASAŽI

vulkansko kamenje u masaži