+381607237853 akademija.purity@gmail.com

SVE O GLIKOLNOJ KISELINI - jedan od najčešće korištenih preparata u savremenoj kozmetologiji

Sve o glikolnoj kiselini

Saznajte sve o glikolnoj kiselini:

Unazad par godina preparati koji su proizvedeni za usporavanje procesa starenja kože tzv. anti-age preparati, sve više postaju zamena za tradicionalne zahvate estetske hirurgije.

Jedan od najučinkovitijih i najčešće korištenih preparata u savremenoj kozmetologiji i estetskoj dermatologiji je zasigurno glikolna kiselina. Ova kiselina spada u skupinu Alfa-hidroksilnih kiselina (A.H.A.) te u poređenju sa ostalim kiselinama, ima najmanje molekule čija je sposobnost prodiranja izuzetno učinkovita i izaziva značajne promene. Ona ulazi ispod površinskog, oštečenog i mrtvog sloja kože i uzrokuje razdvajanje od ostalih slojeva kože. Može se koristiti sama, ali i u kombinaciji s ostalim preparatima sličnog učinka, npr. retinolom i salicilnom kiselinom. Učinak glikolne kiseline tj eksfolijacija čime se uklanjaju mrtve ćelije na površini kože te se time poboljšava kvalitet i ton kože jer se uklanjaju mrtve ćelije na površini. Eksfolijacija je posebno delotvorna kod privremeno ostarele i zrele kože, jer potiče obnovu ćelija brže nego što to može sam organizam. Inače ljudska koža proizvodi oko milion ćelija u 40 minuta, što znači da proizvodi oko 36 miliona ćelija dnevno što potvrđuje dobrobit eksfolijacije kože. Posledica delovanja glikolne kiseline jeste da koža postaje mekanija i nežnija, a ten blistav i ujednačen. Također mnoga medicinska istraživanja pokazala su da glikolna kiselina može podstaknuti proizvodnju kolagena, povećan volumen epidermisa, čime fine bore postaju blaže, a obrazi lica čvršći.

Sve o glikolnoj kiselini:

Glikolna kiselina se upotrebljava u profesionalnim linijama kozmetičkih i dermatoloških preparata kao i u proizvodima za kućnu negu pri čemu je glavna razlika koncentracija same kiseline, u profesionalnoj upotrebi koristi čista tečnost gelaste konzistencije u višim koncentracijama od 20 – 70%, dok se u linijama kozmetičkih preparata za svakodnevnu kućnu upotrebu glikolna kiselina nalazi kao sastojak krema ili losiona u znatno nižim koncentracijama 5-15 % (preparati koji su na tržištu poznati pod nazivom „kozmetika za izbeljivanje kože“).

Tretmani glikolnom kiselinom se preporučuju u ovim slučajevima:

  • Zrela koža sa izraženim znakovima degeneracije (bore, obešenost kože)
  • Sivi ten
  • Ožiljci na licu i slične nepravilnosti
  • Lice sklono aknama – glikolna kiselina skidanjem površinskog odumrlog sloja smanjuje začepljenost pora kože
  • Staračke odnosno solarne pege i mrljice na koži nastale preteranim izlaganjem suncu.

 

POGLEDAJTE KOJE VRSTE KERATOZA POSTOJE

raličite vrste keratoza

OVDE

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR

mandelična kiselina

KLIKNI OVDE