+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ŠTA TREBA DA ZNATE O DEPILACIJI KREMAMA

Šta treba da znate o depilaciji kremama

Sigurno da pored depilacije voskom ili šećernom pastom znate, ili ste bar čuli, o depilaciji kremama. Krema za depilaciju mogla bi se nazvati kompromisom između bolnih metoda sa dugotrajnim efektom i brijanja koje ne boli, ali daje izuzetno kratkotrajne rezultate. Predstavićemo vam ukratko metodu uklanjanja dlačica kremama za depilaciju ,sa svim njenim prednostima i nedostacima.

Krema za depilaciju ne čupa dlaku iz korena, nego je razara, te ona zbog toga otpada. Koren ostaje netaknut. Krema sadrži sumpor koji uništava keratin od kojeg se sastoji zaštitni omotač dlake. Na dlaku deluje agresivnije nego brijač pa zbog toga ona ne izrasta u narednih nekoliko dana.

Kreme za depilaciju koriste se tako što na suvu kožu nanesete kremu u što debljem sloju. Sačekajte nekoliko minuta pa skinite kremu lopaticom ili rukavicom koju ste dobili u pakovanju. Zatim kožu dobro isperite. Pošto krema za depilaciju deluje po hemijskom principu, veoma je važno da poštujete uputstvo za upotrebu. Ukoliko kremu ostavite na koži duže nego što je naznačeno, može da izazove oštećenja.

Takođe bi bilo dobro da malu količinu kreme nanesete na kožu pre nego što namažete celu površinu koju želite da depilirate, kako biste videli da li će izazvati alergijsku reakciju. Ukoliko ima bilo kakvih znakova iritacije, odustanite od tog načina depilacije.

Kozmetička industrija prilično se usavršila kada je u pitanju formulisanje ovog preparata pa je tako smanjen broj iritacija ovim kremama. Ta tržištu sada postoje čak i kreme za depilaciju za osetljivu kožu. Nakon uklanjanja dlačica ovom metodom, kožu namažite hidrantnom kremom kako bi se ponovo stvorio hidrolipidni zaštitni film, koji krema za depilaciju takođe razara.

Prednost ove metode jeste što je potpuno bezbolna i ukoliko poštujete pravila nanošenja, ne postoji opasnosti od rasecanja, stvaranja krastica, crvenih bubuljica i svraba. Ne zahteva puno vremena, praktična je i nije skupa. S druge strane, mane su jer ne spada u depilacije sa trajnijim efektom. Samim tim što ne utiče na koren, ne proređuje i ne slabi dlaku. Može da bude agresivna za osetljivu kožu, pa ne mogu svi da je koriste. Svakako možete da probate pa da vidite da li je ova metoda dovoljno dobra za vas.

ŽELIŠ DA POSTANEŠ PROFESIONALNI ESTETIČAR-KOZMETIČAR? UPIŠI TROGODIŠNJE STUDIJE NA AKADEMIJI PURITY

Unošenje preparata u kožu1

VIDI OVDE

KURS MANIKIR, PEDIKIR I DEPILACIJA - JER BRIGA O LEPOTI JE ZANIMANJE KOJE JE UVEK NA CENI!

manikir

VIDI OVDE