Select Page

Šta radimo na drugom času kursa nadogradnje noktiju sa nail artom drugi čas traje 4 sata

Šta radimo na drugom času

Šta radimo na drugom času na kursu nadogradnje noktiju sa nail art-om na Akademiji Purity? Nakon prvog časa gde su polaznici naučili osnove manikira, primene pribora, i sve o bolestima noktiju prelazimo na korišćenje različitih gel tehnika. Prva tehnika koja je prelaz sa klasičnog manikira na gel tehnike je gel lak ili trajni lak. On se radi na prirodnim noktima a može se ukloniti acetonom ili skidačem trajnog laka. Prilagođen je za one koji žele dugotrajnu boju na noktima ali ne obezbeđuju ojačanje kao što to čini ojačanje gelom, izlivanje noktiju ili nadogradnja.

Šta učimo na drugom času što se razlikuje od uvodnog časa? Najveća razlika je priprema nokatne ploče. Kod klasičnog manikira smo se trudili da nam površina nokta bude što sjajnija dok je kod gel tehnika suprotna situacija. Pravilna priprema nokta za gel tehnike je od ključne važnosti kako bismo sprečili odvajanje gela od prirodnog nokta. Kod pripreme je važan položaj turpije, pritisak, smer turpijanja, intenzitet i brzina. Veliku pažnju posvećujemo tome da ne povredimo klijenta i ne oštetimo kožu oko nokta. Nakon temeljne pripreme nanosimo gel lak precizno i uredno. Upoznajemo se sa UV lampom i njenim principom rada. 

Šta radimo na drugom času i koji je sledeći korak? Sledeći korak je razlika između ojačanja noktiju i gel laka. Tu se upoznajemo sa gradivnim gelovima koji nam obezbeđuju čvrstinu nokta, produžavanje tj izlivanje nokta, ojačanje nadogradnje i ostalo. Na prirodnoj dužini nokta ojačavamo nokat gradivnim gelom. Nakon fiksiranja u UV lampi i obradom nanosimo gel lak ili gel u boji. Ovde se polaznici susreću sa pravilnim nanošenjem gela i raspoređivanju po noktu. Korekcija ojačanja će se raditi skidanjem električnom turpijom i dopunom gela.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR ILI MAKEUP ARTIST

POGLEDAJTE VIŠE O KURSU NADOGRADNJE NOKTIJU

najčešće promene na noktima