Select Page

ŠTA PREDSTAVLJA TRAJNA ŠMINKA? - sve karakteristike trajne šminke

Šta podrazumeva trajna šminka?

Čuli ste ali ne znate šta podrazumeva trajna šminka? Trajna šminka predstavlja estetsku metodu namenjenu korigovanju i ulepšavanju određenih nedostataka na licu žene. To su ili obrve, kapci ili usne unošenjem pigmenata u prvi sloj kože. Trajna šminka može trajati od 1 do 5 godina, u zavisnosti od mesta gde se radi i od tipa kože na kojoj se radi. Tačnije, na nekim delovima lica će trajati duže, a na nekima kraće. Mikropigmentacija ili trajna šminka, kao takva, ne zahteva specijalno održavanje osim klasičnog svakodnevnog održavanja higijene. Ukoliko se pravilno održava, postoji verovatnoća da će i trajati duže.

Šta podrazumeva trajna šminka? – postojanost

Međutim, imuni sistem svakog organizma se stara ze eliminaciju pigmenta iz kože i ta eliminacija nije potpuno ujednačena u smislu količine i intenziteta boje. Ukoliko se ne obnovi prethodni rad, boja će sama izbledeti i tako postepeno nestajati iz kože. Postoje i laseri kojima je brže izbacivanje pigmenta iz kože klijenata apsolutno moguće posle samo nekoliko tretmana.

Svaki tretman trajne šminke snosi sa sobom visok rizik. To podrazumeva i da li je sav materijal koji se koristi prilikom tretmana sterilan ili nije, da li su igle otvorene prad klijentom ili nisu kao i da li je higijena prostora u kome se radi tretman na visokom nivou. Svaki klijent pre nego da se odluči na neki od tretmana mikropigmentacije bi trebalo da se detaljno raspita o samom salonu i majstoru koji će raditi tretman. Da ne bi došlo do varijante da trajna šminka postane trajna posledica i trajno loše iskustvo.

 Šta je trajna šminka?  – pigmenti

Pigmenti koji se koriste prilikom trajne šminke bi trebalo da su prošli sve kontrole i da imaju dobre ocene dermatesta. U tom slučaju ne bi trebalo imati nekih većih komplikacija, a ni alergijskih reakcija što je jako bitno i majstoru tokom rada, a a i samom klijentu. Kada je u pitanju trajna šminka bilo od kojih regija na licu koju smo nabrojali bi trebalo da izgleda onoliko prirodno ili onoliko očigledno koliko to sam klijent želi. Sve oko čega se majstor i klijent dogovore pre samog početka tretmana bi trebalo da bude ispoštovano do samog kraja.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR ILI MAKEUP ARTIST

kurs upotrebe hemijskih pilinga

POGLEDAJTE KAKO SE ODRŽAVA NADOGRADNJA OBRVA

održavanje nadogradnje trepavica