Select Page

KAKO ODRŽAVATI NADOGRADNJU TREPAVICA? - kućna nega za dugotrajnost trepavica

Kako održavati nadogradnju trepavica?

Malo ko zna Nna koji način treba održavati nadogradnu trepavica. Nadogradnja trepavica je estetski tretman i namenjen je svim ženama koje drže do svog izgleda.

Ako namažete kapke uljem, trepavice će otpasti kao jesenje lišće. Zato je suncokretovo ulje najbolji i najsigurniji način za samostalno skidanje trepavica u domaćim uslovima. Uveče, pre spavanja namažite kapke uljem i ujutru ćete naći svoje trepavice na jastuku ili obrazima.
Zatim, svaka masna krema, jer bilo koja masnoća rastvara lepak.
Trljanje očiju je , takođe, nešto što se ne sme raditi. Jedini kontakt sa očima treba da bude tokom jutarnjeg ili večernjeg umivanja lica.Takođe, trebamo se kloniti bazenske i morske vode. Plivačice će, nažalost, sačuvati veštačke trepavice samo nekoliko dana.
Isto tako, kozmetički preparati skraćuju životni vek veštačkih trepavica. S obzirom na to da su vam oči već dovoljno izražajne, nema potrebe da koristite senke, olovke, a posebno ne maskaru.Osobama koje imaju zdrave oči i normalnu kožu, veštačke trepavice neće smetati. Ostale dame, koje imaju bilo kakvih problema s kožom, svesno se izlažu riziku.

Alergične osobe bi trebalo biti izuzetno obazrive. Razumljivo je da lepak i trepavice moraju da budu dermatološki i oftalmološki ispitani, pa je zato rizik sveden na minimum. Ali, poslednjih godina raste broj osoba koje su osetljive na brojne spoljašnje faktore. No, to ne znači da sve alergične osobe treba da se odreknu nadogradnje trepavica. Jednostavno, prvo treba da zalepite dve ili tri dlačice na kapak da biste proverili da li lepak izaziva crvenilo i nadražaj.
Osobe sa slabim trepavicama koje lako opadaju bi trebalo da se klone nadogradnje kao i osobe kod kojih se često javlja konjuktivitis. Kod takvih osoba je još učestalija pojava upale.

Savremeni metodi nadogradnje trepavica potpuno su bezopasni. Razlozi za apstinenciju od ovog tretmana lepote isključivo su individualne prirode, u smislu osetljivosti i specifičnosti kože.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR ILI MAKEUP ARTIST

dama godine 2018

POGLEDAJTE VIŠE O MINIVALU TREPAVICA

minival trepavica