Select Page

Šta je sve potrebno znati pre odlaska na mikroblejding tretman?

Šta je sve potrebno znati pre odlaska na mikroblejding tretman?

Najpre u svetu, a onda i kod nas, mikroblejding tretman postao je opšte popularan i sada ga možete raditi u skoro svakom salonu. Ipak, potrebno je da se dobro raspitate da li osoba koja će raditi ima iskustva, ali i sve neophodne sertifikate, jer je za ovo potrebna prava obuka i usavršavanje.

Ne bi trebalo da čupate ili voskom uklanjate dlačice pre mikroblejdinga, a takođe ni da se sunčate ili idete u solarijum, pošto bi to umanjilo rezultate. Kreme ili tretmane lica koji sadrže neke kiseline ili jače sastojke isto treba izbegavati kako ne bi iritirali kožu, takođe, nedelju dana pre tretmana izbegavajte alkohol i aspirin. Potrebno je da znate da iz salona nećete izaći sa obrvama kakve ste zamislili. Potrebno je oko dve nedelje da bi one “došle na svoje”. U početku će biti tamnije nego što bi trebalo, a i moguća je pojava perutanja i krastica.

U zavisnosti od vašeg tipa kože, prirodnih obrva, ali i same procedure, “nove” obrve bi trebalo da traju do godinu dana, mada se preporučuje korekcija na mesec dana pa na devet do dvanaest  meseci. Ako imate previše osetljivu kožu, možda je ipak bolje da mikroblejding preskočite. Moguće je da se razvije alergija i dermatitis, a preko ožiljaka nikako se ne preporučuje da se radi ovaj tretman. Ukoliko dojite, ili ste trudnica ili imate probleme sa jetrom, takođe ne treba da radite ovaj tretman.

Nakon tretmana je obavezno nanositi pantenol mast u tankom sloju nedelju dana, kako bi se zaštitio osetljivi deo. Imati na umu da sunce utiče na izbeljivanje boje, samim tim ga treba izbegavati koliko god je to moguće, ali utiče i znoj, pa ukoliko vežbate, recimo, koža  može da izbaci pigment kroz znojenje, pa imajte to na umu, makar u tih prvih nekoliko nedelja nakon tretmana mikroblejdinga odnosno japanskog iscrtavanja obrva.

 

POSTANI WELLNESS I SPA TERAPEUT

DSCN6884

NAUČI TERAPEUTSKU MASAŽU

DSCN7898