Select Page

ŠTA JE PODIZANJE TREPAVICA?

Šta je podizanje trepavica?

Jedan od najnovijih estetskih tretmana je svakako podizanje ili minival trepavica, ali jako malo žena zapravo zna šta je to, iako, kada je šminka lica u pitanju, svi dobro znamo da ona nikad nije kompletna bez efekta dugih i gustih trepavica. Kako beauty stručnjaci i profesionalni šminkeri ističu, podizanje trepavica odnosno minival trepavica, je jednostavan i neinvazivan tretman, koji je već postao konkurencija svim metodama nadogradnje trepavice, u cilju postizanja njihovog što gušćeg izgleda.

Kada su trepavice guste i duge, odmah je i naš pogled prodorniji, oči i šminka na njima istaknutija, a celokupno lice lepše. Tako sve pripadnice lepšeg pola bez izuzetka ovo ne prepuštaju slučaju, i stalno su u potrazi kako za magičnom maskarom, tako i za svim onim tretmanima koji im mogu pomoći u postizanju željenog cilja. Ovo naroičito važi za one koji nemaju tu sreću da imaju prirodno jake trepavice, već su one poprilično retke i slabe.

U svakom slučaju, mislimo da bi mnogima ova relativno nova metoda – podizanje trepavica, mogla biti interesanta, a već je zastupljena u brojnim kozmetičkim salonima. Zapravo, u pitanju je proces kako minivala, tako i farbanja trepavica, što znači da se ujedno postiže i efekat maskare. Čitav postupak traje ne duže od sat vremena, a izvodi se pomoću malog viklera oko kojeg se obmotavaju trepavice. Što je vikler manji, to su trepavice uvijenije. O veličini viklera će odlučiti kozmetičar na temelju same dužine vaših trepavica, kako bi se postigao što bolji efekat.

Dok trepavice stoje na vikleru, one se premazuju specijalnim preparatima u nekoliko slojeva, koji su na bazi prirodnih sastojaka i voćnih kiselina, koje imaju funkciju upravo minivala. U poslednjem sloju na trepavice se stavlja silikonski premaz u tankom sloju kako bi se “učvrstile” i bile postojanije, a pretposlednji korak je farbanje trepavica kako bi se dodatno pojačala njihova izražajnost.

Mnoge dame koje su već primenjivale ovaj proces ističu prednost u odnosu na tretmane nadogradne trepavica, jer nema njihovog naknadnog otpadanja. Osim toga, izgled je mnogo prirodniji nego u slučaju veštačkih trepavica, a ukoliko želite da ih dodatno naglasite, preko trepavica koje su tretirane minivalom može se stavljati i maskara, a efekat traje od 6 do 8 nedelja.

 

Seminar LASH LIFTING 26.02. u 13h – 17h - jedna od najnovijih metoda za istaknut i zavodljiv izgled prirodnih trepavica

podizanje trepavica

RUSKI VOLUMEN NADOGRADNJE TREPAVICA - AKADEMSKI KURS