+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Sta je najbitnije kod odabira boje kose

Šta je najbitnije kod odabira boje kose

Vrlo je važno kod odabira boje kose izabrati onu boju koja vam najbolje, pristaje jer ćete odmah izgledati bolje, a vaša kosa bogatije i sjajnije. Sami možete isprobati više boja, ali najbolje bi bilo prepustiti se rukama profesionalnog frizera koji će kosu lepo nijansirati.

Prema stereotipima, plavušama pripisuju mladenačku vitalnost. Brinete doživljavamo kao žene kojima možemo verovati,  a crvenokose su one koje uvek moraju biti u centru pažnje.

U kojoj biste se boji vi najbolje osećali?

Brinete – Sve koje žele smeđu boju kose moraju unapried imati na umu da kosu treba prilagoditi  boji tena. Ako ste bledi, uz tamno smeđu boju kose izgledaćete isprano i bolesno.

Crvenokose – Ako idete na poslovni sastanak ili razgovor za posao, kosu svežite u konjski rep da biste izgledali ozbiljnije. Za večernje izlaske izaberite neukroćene uvojke i svi će se zasigurno okrenuti za vama.

Plavuše – Plava boja dobro pristaje osobama koje imaju svetle oči i ten. Ako se odlučite za plavu boju, frizera biste trebali vrlo često viđati, jer ispucali i isušeni plavi vrhovi ostavljaju „jeftin“ utisak. Takođe, plava boja ima jako puno nijansi, pa se odlučite za onu koja vam najbolje odgovara. I kod izbora nijanse poslušajte stručni savet frizer

Crnke – Ova boja dobro pristaje samo osobama koje imaju taman ten ili im je crna prirodna boja.

Koraci ka odabiru željene boje kose:

1. Razmislite kakav izgled želite

Ako želite prirodan izgled, treba da birate boje koje komplementiraju vašem podtonu kože, vašim očima i prirodnoj boji vaše kose. Međutim, ukoliko želite da se istaknete onda odaberite malo dramatičniju boju u odnosu na vaš ten.

2. Odlučite koliko vremena i novca želite da uložite

Određene boje kose (poput platinaste, plave, crvene i pastelnih) su zahtevnije za održavanje, i vremenski i finansijski. Na primer, ako se iz prirodno tamne farbate u plavu, moraćete svake 2-3 nedelje da farbate koren i da negujete kosu kvalitetnim proizvodima. S druge strane, balajaž pramenovi se mogu se raditi svakih par meseci.

3. Da li želite pramenove ili punu boju?

Pramenovi su suptilnija promena u odnosu na farbanje cele kose, lakši su za odravanje i manje štete kosi. S druge strane, puna boja se mora redovno farbati, brže se ispira, više oštećuje kosu i više vas košta na godišnjem nivou.

4. Trajna ili polutrajna farba?

Za razliku od trajne farbe, polutrajne boje ne sadrže amonijak ni alkohol i ne mešaju se sa hidrogenom već se boja direktno nanosi na kosu, te stoga da predstavljaju blaži vid farbanja kose. Minus je da brže blede i da se mnogo brže spiraju sa dlake.

5. Birajte boju prema podtonu vaše kože

Uradite jednostavan test: pogledajte boju vena na zglobovima – ako su plavičaste, vaš podton je hladan, a ako su zelenkaste – vi ste toplog podtona.

Osobama hladnog podtona, dobro će stajati tople boje: boja žita, oraha, zlatna karamela, bakarna, strawberry blonde. Osobama toplog toplog podtona dobro će stajati nijanse platinaste, boje šampanjca, čokolade, teget-crne. Osobe koje imaju srednji podton (maslinasti ten) pristajaće nijanse poput zlatne, boje meda, cimeta, ebonosa, kestenjasta ili moka braon dok će osobama tamnog tena, a toplog podtona pristajati boje poput čokoladne braon, mahagonija, karamele ili druge tople bogate nijanse.

6. Isprobajte kako vam stoji određena boja pre nego što se ofarbate

Najjednostavniji način da proverite da li vam stoji određena boja jeste da prislonite pramen kose vaše prijateljice na primer, koja ima različitu boju kose od vas ili da probate periku u drugoj boji i tako odmah vidite da li vam se sviđa kako vam stoji određena boja ili nijansa.

 

POSTANI WELLNESS I SPA TERAPEUT

kada se primenjuje sportska masaža

OVDE

POGLEDAJTE KAKO SE IZVODI MASAŽA LEĐA

kako se izvodi masaža leđa

OVDE