+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ŠTA JE KOZMETIČKA REJUVENACIJA? - različite metode podmlađivanja kože

Šta je kozmetička rejuvenacija?

Šta je kozmetička rejuvenacija? Ona podrazumeva različite terapijske pristupe i tretmane kojima se smanjuju znaci i posledice hronološkog starenja kože i hroničnog oštećenja kože Suncem.

Rejuvenacija kože podrazumeva uklanjanje ili smanjivanje bora, različitih pigmentovanih mrlja na koži lica i tela, različitih benignih keratoza izazvanih Suncem i ožiljaka nastalih ranijim oboljenjima kože.

Šta je kozmetička rejuvenacija, kako i zašto koža stari?

Tokom godina, proces deobe ćelija kože se usporava i proces njenog obnavljanja je sve sporiji a tragovi oštećenja različitim spoljnim faktorima se akumuliraju. Koža je tokom celog života izložena različitim oštećenjima. Izlaganje Suncu, odnosno UVA i UVB zračenje uzrok je 90% simptoma prevremenog starenja Vaše kože a prve promene izazvane Suncem javljaju se već od dvadesete godine. UVB zračenje izaziva grube duboke bore, dok UVA zračenje prodire dublje u strukturu kože i dovodi do njenih promena na kolagenim i elastičnim vlaknima, izazivajući pojavu finih bora i gubitak elastičnosti. Dodatni faktori starenja kože su i hemijski agensi iz okoline, alkohol, cigarete, promene temperature i stres.

 

Svi ovi faktori doprinose gubitku mladalačkog izgleda i teksture kože, i pojavljuju se bore, fine i grube, promene pigmentacije, gubitak elastičnosti i čvrstine kože.

Posebnom negom i zaštitom kože starenje kože možemo usporiti a znake starenja možemo puno umanjiti. Osim toga, na Akademiji Purity na raspolaganju su Vam najsavremeniji medicinski tretmani i procedure za rejuvenaciju nehirurškim metodama.

Starenje kože usled godina teško je zaustaviti ali se mogu sprečiti oštećenja nastala hroničnim izlaganjem Suncu i drugim štetnim faktorima okoline. Izbegavanje izlaganja Suncu, svakako je jedan od najvažnijih načina zaštite. Zaštita odećom (šešir, naočare za sunce, duži rukavi i nogavice, itd.) je značajna u uslovima kada je boravak na Suncu neminovan zbog posla i drugih aktivnosti. Svakodnevna zaštita od Sunca, korišćenje kozmetičkih preparata s filterima za UV zračenje (UVA+UVB) doprineće usporavanju starenja kože (kao i sprečavanju nastanka karcinoma kože).

Šta je kozmetička rejuvenacija i čega se treba kloniti?

Takođe, treba izbegavati i posete solarijumima koji emituju UVA zračenje koje je posebno značajno za starenje kože. Neki eksperti kažu da je 15-30 minuta u solarijumu podjednako opasno i štetno kao i boravak tokom celog dana na Suncu. Zdrav život u celini, sa pravilnom ishranom, redovnom fizičkom aktivnošću i izbegavanje štetnih faktora kakvi su cigarete alkohol, itd, takođe su neophodni za očuvanje mladalačkog izgleda.

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR, MAKEUP ARTIST ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

DSCN6884

KLIKNI OVDE

NAUČI KOZMETIČKU REJUVENACIJU

MG_6573

OVDE