Select Page

Šta je komedoekspresija

Šta je komedoekspresija

HIGIJENSKI TRETMAN LICA  predstavlja osnovni tretman u održavanju higijene kožnih pora od promena i regulisanju viška hidrolipoidnog filma. Osnovni postupak je komedoekspresija. Komedoekspresijom se otklanjaju promene koje se nalaze u kožnim porama, a koje su nastale nakupljanjem sebuma i deskvamiranih ćelija. Higijenski tretman je bitno redovno primenjivati jer omogućava koži njenu fiziološku funkiciju, sprečava mogućnost nastanka akni i omogućava negu kože. Komedoekspresija nije jednostavan niti lak zadatak. Komedoekspresija jeste važna. Purity komedoekspresija olakšava rad kozmetičaru.

Ukoliko želite da saznate više o svim kozmetičkim tretmanima i želite da se bavite ovom problematikom kliknite ovde.

Na donjim fotografijama prikazane su scene u proceduri higijenskog tretmana lica uključujući i komedoekspresiju.

Akne su pojavni oblik preteranog odziva lojnih žlezdi na uobičajene nivoe muškog hormona testosterona. Kod većine ljudi ovaj prenaglašen odziv nestaje tokom vremena i oko dvadesete godine akne nestaju ili se u najmanjoj meri povlače, bilo delimično bilo privremeno. Međutim, ne postoji način pomoću koga se može pouzdano predvideti koliko dugo vremena će one opstati, i kod nekih osoba one se zadržavaju decenijama, i opstaju u tridesetim i četrdesetim godinama života, pa ponekad i kasnije. Akne pogađaju veliki procenat populacije u nekom od životnih razdoblja.

Komedoekspresija se ne sme raditi u kućnim uslovima tj. “na svoju ruku”. Često kada imamo akne dolazimo u iskušenje da ih sami istisnemo. Nešistoća ruku, nepravilno istiskivanje i nepravilna nega mogu dovesti do pogoršanja stanja. Zato komedoekspresiju trebamo prepustiti stručnjaku. Zadatak kozmetičara/stručnjaka je da proceni koje akne su spremne za intervenciju. Takve akne se nazivaju pustule. Pustula je akna koja je dostigla zrelost tako da se može izvršiti komedoekspresija. Higijenski tretman lica podrazumeva, pored ostalih segmenata tretmana, i komedoekspresiju. Komedoekspresija je istiskivanje gnojnog sadržaja akni ili mitisera. Samo tretiranje lica kremama, tonicima i gelovima za čišćenje nije dovoljno. Akne se mogu ublažiti različitim proizvodima ali ne i izlečiti. Ukoliko se gnojni sadržaj ne istisne akne će se uvek vraćati.