Select Page

ŠTA JE JAPANSKO SENČENJE OBRVA? - sve o microshading tehnici popunjavanja obrva

Šta je japansko senčenje obrva

Šta je japansko senčenje obrva ? Microshading ili japansko senčenje obrva je najnovija tehnika semi-permanent make up-a za 2017.godinu. Nastala je u zemljama dalekog Istoka, prvenstveno u Japanu, a razvijena je u Mađarskoj, odakle direktno u Srbiju. Razvijena je od strane vrhunskih majstora i poznavalaca trajne šminke sa dugogodišnjim iskustvom, kao i od strane vrhunskih dermatologa kao tehnika koja manje oštećuje kožu od microblading-a.

Ideja o pokretanju japanskog senčenja obrva kao nove tehnike se javila kao potreba majstora microbladinga da u svojim salonima upotpune svoju uslugu i svojim klijentima podare novi trend i, možda, još lepše obrve jer sa ovom tehnikom se mogu ne samo iscrtavati dlačice nego se mogu i senčiti obrve. Samim tim, microshading, ili japansko senčenje obrva je unapređena tehnika microblading-a, pogodna za senčenje obrva, tačnije, pogodnija za klijente koji vole popunjeniju formu i bolje definisane obrve. Ovakva metoda omogućuje punoću i gustinu obrva i daje puderastiji izgled.

 

Šta je japansko senčenje obrva ?

Ova tehnika se kao i japansko iscrtavanje obrva, bazira na ubacivanju pigmenta u prvi sloj kože, ali je daleko efikasnija jer se gušće ubacuje pigment, pa je japansko senčenje dugotrajnija metoda u odnosu na japansko iscrtavanje. Korekcija se , takođe, radi nakon mesec dana, a eventualne dodatne korekcije su potrebne tek nakon osamnaest meseci.

 

Microshading predstavlja manuelnu tehniku senčenja obrva koja podrazumeva rad sa različitim nožićima uz pomoć kojih se postižu različiti efekti. Nožići za japansko senčenja obrva se anatomski razikuju od nožića za japansko iscrtavanje i na taj način omogućavaju izradu 5 različitih tehnika senčenja. Više tehnika podrazumeva i više klijenata, a samim tim i bolju zaradu pa je potražnja za ovakvom obukom sve veća.. Postoji pet različitih tehnika japanskog senčenja, a to su: puder tehnika (senčenje cele površine obrva), ombre tehnika, piksel tehnika, piksel+ombre tehnika i kombinovana tehnika koja podrazumeva microblading i microshading ( i japansko iscrtavanje i japansko senčenje obrva).

POGLEDAJTE VIŠE O ČASU NADOGRADNJE TREPAVICA

čas nadogradnje trepavica

POGLEDAJTE VIŠE O PRAKTIČNOJ PRIMENI TRETMANA LICA

praktična primena tretmana

POGLEDAJTE VIŠE O ČASU JAPANSKOG ISCRTAVANJA OBRVA

čas japanskog iscrtavanja