Select Page

Šta je balayage tehnika farbanja kose

Šta je balayage tehnika farbanja kose

Blago posvetljena kosa koja ima prirodan izgled može imati efekat sunca u kosi zahvaljujući balayage tehnikom. Za ovu tehniku vam treba veoma precizna ruka kao i četkica za bojenje koja će se kretati slobodnim i širokim potezima. Četkicom se zapravo radi nijansiranje koje daje osunčani efekat u kosi.
Balayage tehnika farbanja kose.Specijalnom tehnikom balayage su rađeni pramenovi i malo su svetliji od vaše kose daju efekat prirodne, suncem okupane kose, kao da ste se upravo vratili sa letovanja. Divno zvuči, zar ne? Farba se na kosu nanosi slobodnim stilom – bez folija i kapica za pramenove.

 

Šta je balayage tehnika farbanja kose i na koji način se farba?

Pri korenu kose boja se nanosi u tankom sloju, a na vrhovima u gustom, što kao rezultat daje debele široke pramenove koji izgledaju kao da su posvetlili prirodnim putem. Balayage dosta podseća na ombre metod ili obično šatiranje, ali je krajnji rezultat ove tehnike daleko prirodniji, elegantniji i sofisticiraniji. Prelaz između pramenova je totalno prirodan, a efekat je podjednako dobar, bez obzira da li nosite lokne ili ravnu kosu.
Balayage tehnika farbanja kose.Balayage su prigrlile mnoge holivudske zvezde i proslavljene manekenke, pa on polako, ali sigurno sa trona skida ombre i postaje glavni hit i inspiracija u frizerskim salonima širom sveta.

Osnovna prednost ove tehnike je potpuno prirodan izgled. Lak je za održavanje, kako raste kosa i dalje izgleda predivno, sa suptilnim prelazom između izrastka i obojene kose – nema očigledne linije kao kod ombre tehnike. Kada je nega u pitanju ista je kao i kod svake obojene kose – koristite šampon za farbanu kosu, obavezno maske što češće i pakovanja s vremena na vreme – jer samo zdrava kosa izgleda lepo!

Balayage tehnika farbanja kose na Akademiji Purity

Pogledajte kako da oporavite kosu na kvalitetan način