+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ŠTA CELULIT NE VOLI? - najefikasniji načini za borbu protiv celulita

Šta celulit ne voli?

Šta celulit ne voli? Celulit se, baš kao i mi, raduje slatkišima, udobnim foteljama, koktelima. Ali ima stvari koje volimo mi, ali ne i on. Zamislite tapacirani jastuk: nabijen sunđerom, obavijen platnom, proštepan koncem koji se na vrhu završava ukrasnim dugmetom. Baš tako izgleda koža s celulitom, i to ne bez razloga: epiderm je platno, sunđer je zamenjen punačkim masnim ćelijama naguranim u komorice koje su ograničene mrežom konaca, pardon, vezivnog tkiva. Uz to je tu i mreža kapilara, čiji su zidovi takođe građeni od vezivnog tkiva koje, ovako zarobljeno, propada, pa krvni sudovi počinju da propuštaju vodu poput starog, ispucalog baštenskog creva. Ta voda se nakuplja usled loše drenaže, jer je i limfni tok ugrožen pritiskom masnih ćelija.

Da li je nakupljanje tečnosti i propadanje vezivnog tkiva uzrok “tapaciranja” kože, ili posledica bujanja masnih ćelija? Ovu “koka-jaje” zagonetku ostavićemo lekarima, a mi ćemo se pozabaviti postupcima koji deluju na smanjenje celulita. Šta treba da radimo a šta ne da bismo ovo postigle?

Pospešite cirkulaciju

DA: Puno kretanja i fizičke aktivnosti aktivira mišiće i pojačava cirkulaciju. Masaže ubrzavaju cirkulaciju, a samim tim i dopremanje vitamina C i kiseonika u tkiva. Nanesite svoju anticelulit kremu ili losion za negu tela masažnim pokretima.

NE: Dugotrajno sedenje, pa i stajanje, otežavaju protok krvi, a mikrocikulacija je naročito ugrožena u celulitu podložnim zonama. Nemojte sedeti prekrštenih nogu.

Izbacite toksine

DA: Masaža limfna drenaža u salonu ili kod kuće: posle tuširanja možete naneti ulje pokretima koji će pospešiti limfu, a to su potezi sa veoma blagim pritiskom od periferije ka srcu, od stopala ka butinama. Piling će, naročito onaj koji sadrži morsku so, doprineti detoksikaciji. Puno hodajte da biste posepešile limfotok.

NE: Hrana izbacite toksine iz ishrane, konzerviranu hranu, cigarete i alkohol, a dodajte biljne čajeve kao i hranu koja sadrži antioksidanse (voće i povrće jarkih boja!).

Ne hranita masne ćelije

DA: Trošenje kalorija eto nas opet u teretani i na biciklu! Sada već znate da se mast iz celulita neće koristiti kao pogon za rad mišića, ali ćete sprečiti nakupljanje nove masti. Retinol u vašoj kremi sprečava skladištenje masti, a samim tim i povećanje masnih jastučića i neravnina na koži, na ovom principu deluju RoC preparati protiv celulita.

NE: Ugljeni hidrati pospešuju lučenje insulina i stvaranje nove masti, pa ih svedite na minimum. Dijeta sa smanjenim unosom kalorija generalno je poželjna, jer će zaustaviti dalje punjenje masnih ćelija.

Ojačajte vezivno tkivo

DA: Antioksidansi štite kolagen i elastin od “napada” slobodnih radikala, a vitamin C je važan i za izgradnju kolagena, pa u ishrani birajte bobičasto voće, spanać, brokoli, ali i posno meso, koje daje amino-kiseline neophodne za izgradnju vezivnog tkiva.

NE: Sunčanje dokazano loše utiče na kolagen i elastin, što će se odraziti smanjenom elastičnošću kože i vidljivijim celulitom. Neka vaša koža bude stalno zaštićena, a dobar izbor su preparati poput Somatoline Cosmetic sa zaštitom od sunca, koji deluju dvojako: smanjuju masne naslage i štite od UV zraka.

Sprečite upale

DA: Omega-3 i ostale nezasićene masne kiseline mogu da ublaže inflamatorne procese (upale), koje su u blagoj formi često prisutne u koži s celulitom i doprinose razgradnji kolagena. Ubacite u dnevni meni losos i ribe bogate uljem.

NE: Pušenje i stres nisu dobri saveznici zdravlja uopšte, pušenje uništava vitamin C, a stres podstiče nivo kortizola, koji izaziva upalu.

Umirite hormone

DA: Proverite hormonski status, naročito ako ste celulit dobili naglo. Estrogen doprinosi povećanju masnih ćelija, pa tako i razvoju celulita, što će se sigurno osetiti prilikom ulaska u menopauzu. U trudnoći više prolaktina takođe podstiče gomilanje masti.

NE: Stres je jedan od mogućih uzroka celulita, i premda je način delovanja stresa na fiziološke procese, pa i celulit, u fazi istraživanja, a savet izbegavajte stres lakše dati nego sprovesti, pokušajte da sačuvate optimizam!

Bitno je da ne zapustite telo. Da na vreme rešavate problem, kako se ne bi nagomilavao i povećavao. Studio lepote Sože beauty nudi Vam razne tretmane za eliminaciju celulita. Nešto potpuno novo, CFC drenažu koja uz pomoć soli i minerala izvlači celulit, masnoću i toksine iz tela, a utiče i na zatezanje kože. pored toga nudimo vrlo učinkovite gipsane bermude koje Vam rezultat daju odmah nakon tretmana, kao i anticelulit masažu sa limfnom i vakuumskom drenažom. Sve što Vašem telu treba, na jednom mestu !

KOJA JE ULOGA KRVNE PLAZME U RENEGERACIJI ORGANIZMA?

uloga krvne plazme

POGLEDAJTE OVDE

POSTANI WELLNESS I SPA TERAPEUT

preparati protiv celulita

KLIKNI OVDE