Select Page

SREDNJOŠKOLCI U POSETI AKADEMIJI - farmaceutsko-fizioterapeutska škola Beograd

srednjoškolci u poseti

 

Srednjoškolci u poseti Akademiji Purity. Četvrtak je dan za praktičnu nastavu za studente druge godine sa smera Makeup artist. Danas su srednjoškolci bili u poseti Akademiji i prisustvovali njihovoj praktičnoj nastavi. Srednjoškolci nam dolaze iz Farmaceutsko-fizioterapeutske škole Beograd. Na praktičnoj nastavi naših studenata su se upoznali sa programom Akademije i saznali neke nove zanimljivosti. Naše studentkinje su demonstrirale dnevnu šminku koju mogu nositi u školu, u šetnju i dnevne prilike. Zatim su našminkale par znatiželjnih posetilaca i pokazale im kako se to radi na profesionalan način. Naše studentkinje su odgovorale na sva pitanja. Kako se nanosi puder, kako izabrati pravu nijansu pudera, koja senka ide uz koju boju očiju, kako da naglase usta karminom i šta je to hajlater. Nakon dnevnog šminkanja pojačali smo intenzitet šminke. Dodavali smo tamnije senke, crvene karmine i eyeliner. Ovakvu šminku mogu nositi u večernjim izlascima, na maturi i proslavama. Utisak svih prisutnih je veoma pozitivan, novo iskustvo i jedno divno druženje. S obzirom na materiju koju uče đaci Farmaceutsko-fizioterapeutske škole veoma ih je insteresovao i smer Wellnes i spa terapeut na našoj Akademiji. Nadamo se ponovnom viđanju i možda nekom budućem studentu.

Ako i Vi želite da saznate šta se radi na Makeup studijama pogledajte OVDE

Srednjoškolci u poseti

Pitate se koji je rok trajanja šminke?

Svaka žena ima gomilu šminke u fioci koju koristi “ponekad”, u prevodu, nikad je ne koristi, ali je čuva za svaki slučaj.

Kozmetički proizvodi imaju rok trajanja, i velika je šansa da je npr. plavoj senci koju ste kupili pre nekoliko godina odavno istekao rok. Evo liste sa rokovima trajanja i upotrebe najosnovnijih proizvoda. Ali čisto da znate, ovo su samo procene, malo je verovatno da ćete izgubiti vid i ako koristite maskaru staru dve godine. 

Korektor – rok upotrebe do godinu dana. 

Puder – dve godine.

Krema i gel za skidanje šminke – do godinu dana.

Ajlajner – Redovno ga oštrite. Traje do tri godine.

Senka za oči – Takođe joj je rok trajanja do tri godine. Dodatni savet, tamna senka za oči se može koristiti i kao lajner. Čak mnogi eksperti to preferiraju. Trebaće vam savršeno pljosnata četkica za ovo. Malo je nakvasite i umočite u senku. Namažite na liniju vaših trepavica, fokusirajte se na mesta između trepavica, a zatim nanesite boju malo iznad linije trepavica.

Četkice – Perite svaka dvatri meseca sa blagim deterdžentom i možete joj produžiti rok upotrebe.

Sunđeri – Perite ih svake nedelje, i menjajte jednom mesečno.

Podloga – Proverite sastav, ako je na bazi vode rok trajanja će joj biti do godinu dana, na baziulja trajaće do godinu i po. Možda imate dve podloge, jednu za leto kada vam je koža prirodno tamnija, a drugu za zimu kada je svetlija. Dodatni savet, ako vam se podloga na bazi vode isuši pre isteka roka, samo dodajte nekoliko kapi tonera bez alkohola i promućkajte je. Ovo ne morate da radite sa podlogom na bazi ulja, ona će se sama razdvojiti. Ali i nju ćete morati da mućkate.

Lajner za usne – Rok trajanja do tri godine. Dodatni savet, preskočite push-up lajnere. Skupi su, lome se i ne znate koliko vam je ostalo dok ne potrošite. Nema potrebe da trošite novac na lajnere za usne, ovi proizvodi ne sadrže ništa neverovatno. Bolje sačuvajte novac za pudere i podlogu.

Karmin – Neki eksperti kažu da je rok trajanja karmina od jedne do dve godine. Drugi kažu dočetiri godine. Svi se slažu da ako čudno miriše, bacite ga, znači da je pokvaren. Dodatni savet, ako držite karmin u frižideru duže će da traje. Hoćete da vam karmin bude trajniji tokom dana, stavite lajner na usne pre nanošenja karmina.

Maskara –  Ovom proizvodu rok upotrebe najbrže istekne. Bacite je posle četiri meseca, Dodatni savet, ako ne želite da skratite rok trajanja maskari, ne uvlačite i izvlačite brzo četkicu iz tube, tamo samo izlažete maskaru suvom vazduhu.

Lak za nokte – Rok trajanja do godinu dana, zavisno od kvaliteta.