+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Šminkanje masne kože,nega pre šminkanja

Šminkanje masne kože

Masna koža prepoznaje se po proširenim porama, grubljoj strukturi i suvišnom sjaju koji nastaje od prevelike proizvodnje sebuma koje luče lojne žlezde. To čini šminkanje masne kože posebno izazovnim.

Ni nedovoljna količina sebuma nije poželjna opcija jer je takva koža suva i ima neke svoje druge specifične probleme.

Sebum ipak ima bitnu ulogu jer održava normalnu vlažnost kože i čini je manje osetljivom.

Uzroke masne kože možemo podeliti na interne i eksterne.

Interni su svi oni faktori poput nepravilne ishrane, reakcije na hranu i hormonskih poremećaja i bolesti koji dovode do preteranog rada lojnih žlezda.

Eksterni faktori se svode na lošu ili pogrešnu higijenu lica.

Prvi korak u nezi lica pre šminkanja jeste da mlekom za čišćenje lica temeljno uklonimo nečistoće, šminku i višak sebuma sa površine kože bez njenog isušivanja.

Sastav koji treba da sadrži mleko za čišćenje lica masne kože jeste:

Aqua(voda) Paraffinum liquidum, Ceterayl Alcohol (and) PEG 40 Castor  Oil (and) Sodium Shale oil sulfonate,Stearic Acid, Sodium shale oil sulfonate, Propilene Glycol Triethanolamine, Imidazolidinyl Urea,Methylparben, Propylparaben, Fagance.

Zatim koristimo tonik za čišćenje masne kože lica, koji svojim komponentama poboljšava negu masne kože i time smanjuje lučenje sebuma.

Sastav koji treba da sadrži tonik za čišćenje masne kože lica jeste: Aqua(voda), Alcohol,Hydrogenated Castor Oil,Sodium Shale Oil Sulfonate, Triclosan, Imidazolidiny Urea Triclosan, Imidazolidiny Urea D panthenol, Allantoin, Benzyl Alcohol, Methz(CHLOROISOTHIAZOLINONE)

Nakon što smo lice očistili možemo naneti piling ili krem masku za lice.

Ako koristmo piling, važno je da uklanja izumrale ćelije sa površine kože, nečistoće i višak sebuma i da čini kožu glatkom.

Ako koristimo krem masku za lice masne kože, bitno je da to bude hranljiva maska koja ima umirujuća svojstva, kao što je krem maska za lice od kamilice. Ona u sebi sadrži kombinaciju ulja jojobe, ekstrata kamilice, alfa bisabolola, alantoina i eterično ulje lavande.

Nakon što lice dodatno hidriramo maskom, stavljamo odgovarajuću kremu koja će uticati na smanjenje lučenja sebuma i koja u sebi ne sadrži ulja, već koja ima laku i nemasnu strukturu,i koja ima u sebi antibaterisko dejstvo i smiruje nadraženu kožu.

POGLEDAJTE VIŠE O OBUCI IZ OVE OBLASTI

čas nadogradnje trepavica

SONY DSC

KLIKNI OVDE

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR ILI MAKEUP ARTIST

održavanje četkica za šminkanje

OVDE