+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ŠMINKA ZA ZRELU KOŽU - tanki slojevi i sveži tonovi

Šminka za zrelu kožu

Kada je šminka za zrelu kožu u pitanju ključno je da je nanosimo u što tanjim slojevima a da boje koje koristimo imaju svež i topao ton.

U skladu sa licem našeg modela kombinovali smo više tehnika šminkanja očiju, tena i usana.

Ten našeg modela ima izgled baby make up-a. On se zasniva na izgledu koji zahteva malo šminke na prvi pogled, odnosno “nenašminkano našminkanom” izgledu. Ali tu zapravo i te kako ima posla. Naime, radi se o šminkanju koje treba da sakrije nedostatke, na prvom mestu sitne borice. Takođe, treba da odvrati pažnju sa dubljih bora, ukoliko postoje. To je prirodan a ipak ulepšan izgled.

Ono što je karakteristično za baby make up način šminkanja je korišćenja tzv. baby boja. Sve boje su svetle i uglavnom preovlađuje roze nijansa. Na očima nema teške šminke, već lagana senka sa belom ili nekom drugom jako svetlom senkom u unutrašnjem uglu oka.

Kapke možete oivičiti nekom tamnije braon olovkom ili senkom za oči, ali to nikako ne sme biti oštra linija već blago “zamrljana”da izgleda prirodnije. Maskara u najviše dva sloja, da oči ne izgledaju “teške”. Bolje braon nego crna. Poenta ovakve šminke je da vas podmladi i osveži.

Rumenilo je obavezno ali treba da izgleda što prirodnije. Nikakvi narandžasti i terakota tonovi ne dolaze u obzir. Samo baby boje. Možete koristiti kremasto rumenilo. Ruž za usne je nude ili my lips but better ili jednostavno nanesite samo malo sjaja za usne. Ne preskačite da našminkate usne, one su jako važne u za baby make up look.

Ovakav look smo pojačali crnim eyelinerom i  sa više slojeva crne maskare, tako da naš model ima izgled stila 60-ih godina.

Šminka za zrelu kožu podrazumeva korišćenje što tanjih slojeva. Na taj način se umanje vidljivost sitnih bora i izbegavamo nagomilavanje tečnog i kamenog pudera. Preporučuje se korišćenje mat nijanski za razliku od sjajnih. Mat nijanse imaju “peglajući” efekat na licu.

Šminka za zrelu kožu završena je blagom korekcijuom usana olovkom i karminom u boji mesa. Sa fiksatorom šminke ona će trajati tokom čitavog dana.

 

Više o smeru MAKEUP ARTIST pogledajte OVDE