+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Šminka za muškarce? – Konturing za muško lice

Šminka za muškarce

Šminka za muškarce? – Konturing za muško lice.Često će šminkeri koji nemaju pravilno obrazovanje u oblasti scenske šminke muško lice za kameru, fotografiju ili scenu senčiti potpuno isto kao i žensko lice. Pri tom se narušava anatomija i lepota muškog lica i muškarci često tako izgledaju prenašminkano. U daljem tekstu pomenućemo najbitnije razlike između konturing tehnike za muško i žensko lice i kako se pravilno šminkaju muškarci.

Pre svega moramo imati osnovno poznavanje anatomije i razlike u anatomiji muškog i ženskog lica. Pri ovome moramo znati da većina muškaraca ima šire lice od većine žena. Zato se muškarcima jagodične kosti ne senče isto kao ženama. Umesto toga osenčićemo donju stranu jagodične kosti, ali će senka nastaviti da prati gornju površinu donje vilične kosti. Na ženskom licu se prosvetljava jagodična kost sa gornje strane celom dužinom i senči se sa donje strane celom dužinom, kako bi se vizuelno jagodice podigle.

Kod muškog lica, kako bismo ga učinili još muževnijim, treba da zasenčimo arkadu što se upravo prosvetljava kod kontura ženskog lica. Takođe dok se na ženskom licu prosvetljava vertikalno centar čela, na muškom licu se prosvetljava slepoočna kost horizontalno iznad obrva. Nazalnolabijalna bora će takođe biti prosvetljena na muškom licu, kao i donje vilične kosti i vrh čela. Za razliku od ženskog lica, na muškom licu se ne sužava vizuelno nos jer većina muškaraca ima širi nos od većine žena.

Ovakvim senčenjem lica ističemo one karakteristike lica koja će učiniti muško lice muževnijim, širim sa istaknutim kostima koje su odlika muškog lica. Nasuprot ovome, kada se radi transformacija muškog lica u žensko (drag makeup), radiće se korekcija ovih regija senčenjem. Takođe, transformacija ženskog lica u muško treba da prati pravila konturing-a muškog lica. Ovakvo senčenje radi veće vidljivosti, za razliku od klasičnog treba raditi najpre baznom šminkom, a zatim senčenje i prosvetljavanje ponoviti bronzerom i hajlajterom preko bazne šminke, za scenu i fotografiju dok se za televizijsku i filmsku kameru sva korekcja se radi baznom šminkom.

VIŠE O KURSU SCENSKE ŠMINKE

Danijel Đurić i Indy

OVDE

POSTANI PROFESIONALNI ŠMINKER

gde upisati kurs šminkanja

OVDE