Select Page

ŠMINKA ZA DAN/NOĆ

Šminka za dan/noć

 

Sunčeva svetlost ističe i najmanje nedostatke i greške koje se naprave tokom šminkanja. Zbog toga treba biti veoma oprezan prilikom odabira preparata, naročito boje pudera. Upotreba šminke za korigovanje se ne preporučuje za dnevnu šminku jer pri svetlosti dana se zapažaju razlike u nijansama.

Veštačko svetlo ne ističe nedostatke kao dnevna svetlost, zbog toga se prilikom šminkanja za večernje izlaske mogu koristiti intezivne boje, veštačke trrpavice, ajlajneri, kao i korektivna šminka. Šminka mora biti u skladu sa garderobom, nakitom i treba doprinositi celokupnom utisku o osobi.

Šminka namenjena za dan treba da bude manjeg intenziteta boje i u skladu sa dnevnim aktivnostima. Ukoliko je šminka namenjena za školu ili neke svakodnevne aktivnosti, kao što je sport, dovoljno je aplikovati kameni puder i toniranu kremu, maskaru i malo rumenila, a na usne sjaj.

Poslovne žene mogu koristiti i senke za oči kao i intenzivnije boje ruževa. Danas je moderan prirodan, zdrav izgled pa se koristi prirodnija šminka zlatnih nijansi, a bez ružičastih tonova. Jagodice se ističu rumenilom ružičastih nijansi, koje unosi vedrinu u lik.

 

KAKO ODREDITI ŠMINKU ZA SVAKI DAN?

Kako odrediti šminku za svaki dan

Od sada možete pohađati sve obuke i u ONLINE FORMI! Pogledajte naše makeup i druge akademske kurseve i izberite Vaš!

dav