Select Page

SMILJE PROTIV BORA - skupoceno ulje smilja

Smilje protiv bora

Smilje protiv bora – Bogatstvo prirode na dar

Biljka čiji žuti cvetovi šire veoma prijatan miris. Ovo mirisno cveće ne vene ni onda kada se ubere.

Od davnina se koristi u mnogim kulturama kako u kozmetičke svrhe tako i u alternativnoj medicini kod lečenja astme, poremećaja rada jetre i žuči, otklanjanju simptoma izazvanih migrenom i veoma je lekovita kod kožnih oboljenja.

Ova biljka ima snažno delevanje protiv starenja kože pa je zbog toga neizostavan sastojak mnogih anti-age seruma.

Kozmetička industrija je veliki korisnik ulja od smilja, koje važi za jedno od najskupocenijih na tržištu, razlog tome je svakako i to što je za samo litar eteričnog ulja potrebno čak jedna tona cvetova. Za skupocenost ovog ulja zaslužan je i kolagen koga ima u sastavu biljke u veoma visokom procentu.

Istraživanja jedne francuske kozmetičke kuće pokazala su da upotreba preparata od smilja kod zrele kože smanjuje dubinske bore za 19%, a ukupne bore za čak 38%.

Smilje je takođe obavezan sastojak melema koji se koriste za snanjenje vidljivosti strija i ožiljaka, a takođe ga možemo pronaći u sastavu melema koji se koriste za oboljenja poput psorijaze i ekcema.

PRIPREMA DOMAĆEG ULJA OD SMILJA

  • U veću staklenu teglu ubaciti sveže ubrane cvetove smilja i preliti hladno ceđenim maslinovim uljem ili nekim drugim po izboru(suncokretovo, kokosovo, arganovo,bademovo i drugo). Potrebno je da nivo ulja bude viši od cvetova za oko dva prsta. Zatvoriti teglu i ostaviti da stoji na toplom 40 dana,ne na direktnom suncu. Povremeno promućkajte teglu.

Nakon što odstoji procediti i sipati u odgovarajuće praktične flašice.

Sa ovako pripremljenim uljem možete tretirati strije, ožiljke, duboke bore, ekceme, psorijazu, varikozne vene, kapilare. Primenjuje se dva puta dvevno.

Anti-age domaći serum

  • Potrbno je 10gr suvih cvetova smilja, preliti ih sa 200ml bademovog ulja i ostaviti u zatvorenoj staklenoj tegli 40 dana na toplom mestu. Nakon što odstoji procediti i dobijenim uljem tretirati zrelu kožu dva puta dnevno.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

kurs plazma pen tretmana

POGLEDAJTE VIŠE O ISCELJUJUĆOJ MASAŽI BILJEM

masaža biljem