+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ŠIJACU MASAŽA

ŠIJACU MASAŽA

Šijacu masaža je tehnika masaže stara preko 3.000 godina i potiče iz Japana, a primenjuje se osim Japana i Kine, sada već i širom sveta. Ove masaža predstavlja pročišćavanje dvanaest meridijana koji su osnova kineske tradicionalne medicine. Pritiskom na određene tačke na tim meridijanima vrši se akupresura tačaka i aktivra se nagomilana zablokirana energija, što čini suštinu šijacu masaže.

Reč šijacu je japanskog porekla, a čine je dva simbola: „shi” ( prst) i „atsu” ( pritisak). Šijacu masaža u bukvalnom prevodu znači pritisak prstom i radi se preko pamučne tkanine, bez upotrebe bilo kakvih ulja i fitoterapije. Ovom drevnom japanskom tehnikom insistira se na disanju, istezanju mišića i akupresurnoj stimulaciji 14 meridijana koji nose životnu energiju.

Šijacu masaža obnavlja normalan protok životne energije sa ciljem da se u organizmu uspostavi balans i postigne mentalno i telesno zdravlje. Šijacu masaža je nežniji oblik akupunkture pošto se izvodi bez igala, to jest, pritiskom na određeni deo tela rešavaju se određeni problemi. Izvorni šijacu podrazumeva pritiskanje delova tela, prstom i dlanovima ali postoji i zen šijacu koji uključuje upotrebu laktova, kolena i stopala.

Glavno načelo tretmana na kojem počiva šijacu je da telo ima sposobnost da se dovede u ravnotežu i isceli. Pored činjenice da šijacu odmara i opušta umorno telo, ova terapija opušta nervni sistem, stimuliše krvotok, disajne organe i blagotvorno deluje na celokupni organizam. Takođe, deluje i na digestivni i reproduktivni sistem, otklanja posledice stresa, smanjuje bol, pospešujući mentalne, fizičke i polne funkcije i stabilizuje kompletno zdravlje.

Šijacu masažom se može postaviti dijagnoza, otkloniti uzroci i simptomi bolesti, smanjiti bol i ograničenja, psihofički relaksirati pacijent i uravnotežiti telo, um i duh.

Šiacu masažom se leče mnoga oboljenja. Najčešće su to:

– degenerativni i zapaljenski procesi lokomotornog aparata,

– uganuća i istegnuća,

– lumbago, neuralgije, išijas,

– hipertenzija, problemi srca i cirkulacije,

– glavobolja, migrene, sinuzitisi i alergije.

Pored toga, uspešno se leče bolesti prostate i metabolizma, neugodnosti u trudnoći (posle četvrtog meseca), nesanica, nervoza, gubitak apetita, depresija, hronični umor, problemi u menopauzi, PMS i ostali menstrualni poremećaji, a postiže se i normalizacija funkcije creva i leče se funkcionlani poremećaji varenja.

Šijacu masaža se ne primenjuje, kao i ostale metode lečenja dodirom, ukoliko pacijent trenutno ima visok krvni pritisak, menstruaciju ili neka druga krvarenja, infekciju, osteoporozu.

BUDITE NEKO OD KOGA SVI ODLAZE OSVEŽENI I ODMORNI - POSTANITE WELLNESS I SPA TERAPEUT

KLIKNI OVDE

NAUČITE KINEZIOTEJPING NA NAŠEM MEĐUNARODNO AKREDITOVANOM KURSU

KLIKNI OVDE