+381607237853 akademija.purity@gmail.com

SHU UEMURA „SHU UEMURA COSMETICS“

Shu Uemura – tvorac brenda „Shu Uemura Cosmetics“

Shu Uemura se zainteresovao za frizure i šminku dok se oporavljao od bolesti zbog koje je bio primoran da leži u krevetu. Upisao je “Tokyo Beauty Academy” i tako postao jedini muški student u generaciji od 130 učenika. Uemura je napustio Japan kasnih 50- ih godina. Njegovo prvo iskustvo sa šminkanjem na setu, desilo se tokom snimanja “Joe Butterfly”, 1957 godine .

Uemurin trenutak slave se desio na setu snimanja filma “My Geisha” 1962. godine, kada se glavni šminker razboleo, a Uemura koji je u to vreme radio kao holivudski šminker i kozmetičar, bio je pozvan  da ga zameni. Njegov rad na ovom filmu dobio je pozitivne ocene kritike. Od tada postao je jedan od glavnih holivudskih šminkera.

Uemura je razvio i pustio u prodaju svoj prvi kozmetički proizvod 1960. godine. Taj proizvod je bio ulje za čišćenje lica. Ovaj proizvod je i dan danas popularan u Japanu. Uemura je razvio svoju “filozofiju” šminkanja, tj. govorio je da je najbitnije zdravlje kože i da treba izraziti prirodnu lepotu klijenta, a ne stvarati lažnu pomoću šminke.

Uemura se u Japan vratio 1964. godine i otvorio svoju školu šminkanja u kojoj je učio tehnike koje je naučio u Hollywood-u. Osnovao je kozmetičku kompaniju 1967. godine koja se zvala Japan Makeup. Naziv kompanije zvanično je promenjen 1983. godine u Shu Uemura Cosmetics.

Njegova kompanije je cvetala zbog velike potražnje za stranim proizvodima i tako postala jedna od vodećih kompanija u Japanu. Shu Uemura 2004. godine prodaje svoju kompaniju brendu L’Oreal ali ostaje kreativni urednik. Shu Uemura Cosmetics na godišnjem nivou zaradila je 100 miliona dolara. Godine 2007. u kojoj je Uemura preminuo kompanija je imala radnje u Parizu, New Yorku, Londonu i Hong Kongu, kao i outlete širom Japana.

Linija proizvoda godinama se proširila i obuhvata preparate za kosu, parfeme, lažnih trepavice i ručno rađenje četkice za šminkanje. Njegov uvijač za trepavice pomenut je čak u filmu Devil wears Prada. Dva puta godišnje izvodio je demonstraciju svojih veština i to najčešće u Tokiju, Londonu ili Nju Jorku.

Umro je u Tokiju 29. decembra 2007. godine i za sobom ostavio suprugu i sina, koji je 2002. godine osnovao svoju kozmetičku kuću UTOWA.

 

ŠMINKA PREMA OBLIKU LICA - KURS PROFESIONALNOG ŠMINKANJA

VIDI OVDE

SMINKA STAROG HOLIVUDA - SA NASTAVE SMERA MAKEUP ARTIST

VIDI OVDE