+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ŠESTI ZOMBIE WALK U SKLOPU FESTIVALA SRPSKOG FILMA FANTASTIKE - FRIZURA I ŠMINKA TIM AKADEMIJA PURITY

Šesti „Zombie walk“ u sklopu Festivala srpskog filma fantastike – tim Akademije Purity

U subotu 19. oktobra 2019. u sklopu Festivala srpskog filma fantastike, održan je šesti po redu Belgrade Zombie Walk. Direktor festivala je naš cenjeni i dragi profesor Miroslav Lakobrija, majstor za masku i specijalne efekte, koji je prošle godine za ovu manifestaciju i sam poneo jednu od maski.

Zombi šetnja je jedinstveni vid pokretnog umetničkog performansa, a jedan od ciljeva je svakako da se široj publici prikažu veštine majstora za filmsku šminku, masku i specijalne efekte. S obrirom na to da je broj ostvarenja koja koriste masku i specijalne efekte u stalnom porastu, i da su u filmskoj industriji vrlo traženi profesionalci u tom poslu, ovo je sjajna prilika za mlade umetnike da pokažu svoje umeće i afirmišu svoj rad.

Svake godine ovaj događaj privlači pažnju ljubitelja fantastike i daje priliku svima koji vole ovakav vid umetničkog prikazivanja, da se na kratko nađu u ulogama svojih omiljenih junaka.

Profesor Lakobrija nadgledao je maskiranje i šminkanje za zombi šetnju, koje je počelo u 12:00 časova u Kombank dvorani, a koje je za sve dobrovoljce i zainteresovane bilo besplatno. Među šminkerima koji su vredno radili na maskama na preko 200 učesnika, bili su i studenti Akademije Purity.

Kada su maske bile gotove, zombiji su napravili malu šetnju od Kombank dvorane, preko Trga Republike do Terazija i kroz Bezistan natrag u Kombank dvoranu, gde je usledila ceremonija dodele nagrada za najbolju masku i to u tri kategorije – Miss Zombie, Mister Zombie i Little Miss/Mister Zombie Sunshine. Članovi žirija bili su Darija Vračević, Dejan Ognjanović, Olga Baturan sa Akademije Purity i naša draga profesorka Ivana Kovačević .

Sponzori festivala i ,,Zombie walk’’ manifestacije su TV kanal FOX, Filmski centar Srbije i Akademija za estetiku i kozmetologiju ,,Purity’’.

photo by Danijela Radojković

Snimanja, filmovi, revije i drugi medijski događaji - pođite u avanturu sa nama - STUDIJE ZA MAKE UP UMETNIKA

DSC_2458 resized

VIDI OVDE

KURS FILMSKE ŠMINKE I SPECIJALNIH EFEKATA

filmska šminka

VIDI OVDE