Select Page

 Seminar savremenog modeliranja notkiju na Akademiji “Purity”

Modeliranje noktiju je sve popularnija profesija i veoma praktičan način održavanja dužine i kvaliteta noktiju. Sa napredovanjem tehnologije i materijala za rad napreduju i nove forme koje su u trendu.

Ovaj seminar savremenog modeliranja noktiju vodio je Nikola Mladenović, nail artist i nail art dizajner.

Doneo nam je nove trendove – akril tehniku modeliranja, “pinčovanje” noktiju, akril nail art i  mnoge druge forme.

Nikola deli sa nama pozitivne utiske i veoma je zadovoljan atmosferom i smatra da je uključenost u rad polaznika veoma važna a to se na seminaru i ostvarilo.

Ako i vi želite naučiti nadogradnju noktiju sa nail art-om više informacija možete pogledati OVDE

 

Sta svaka osoba mora da zna pre stavljanja gela (modelaza)

Sta se podrazumeva pod modeliranjem noktiju?
Modeliranje noktiju podrazumeva njihovo ojacavanje i produzivanje.Medjutim,savremeni preparati nam omogucuju ne samo to vec i mnogo toga drugog kao sto je otklanjanje raznih deformiteta .Najkrace receno,nadogradnja podrazumeva popravku stecenih ili urodjenih nedostataka prirodnih noktiju ili samo njihovu estetsku korekciju.

Posebno su cesti slucajevi kada je nokatna ploca jako mala.Ovaj problem je vrlo lako ukloniti pomocu prevrnutog francuskog manikira,pri cemu se leziste nokta pokriva neprovidnim materijalom,sto omogucava opticko produzavanje nokta i stvaranje prirodne ravnoteze izmedju nokta i prsta.
Ne treba zanemariti cinjenicu da konstantno nosenje modelaza potpuno ispravlja i produzuje nokatnu plocu.Nokat kao da prirasta,jer je zasticen modelazom i nesmetano raste.
Modelaz lako resava i problem grickanja noktiju.Osim toga modelirani nokti su tako lepi da i sama pomisao na grickanje jednostavno prolazi.

“Disanje” prirodnog nokta
Jedna od najvecih zabluda koju i danas mozemo cuti je zabluda o tome da prirodan nokat  ne dise,ako preko njega nanesemo vestacki material ( akril ili gel).
Svaki profesionalni majstor moze da objasni na koji nacin dolaze korisne materije ka ploci nokta koje dobije organizam.Vrlo bitnu ulogu u ishrani noktiju ima krvni sistem koji doprema neophodne korisne materije kroz kapilare koji se nalaze neposredno ispod nokatne ploce.

Da li je uv svetlost u lampi stetna po zdravlje?
Ultra-violetna svetlost  u uv lampi je potpuno bezbedna za zdravlje coveka i bitno se razlikuje od svetlosti koju daje sunce.Narocito se bitno razlikuje od svetlosti koju luce lampe u solarijumu.

Sta je u stvari polimerizacija uv gela u lampi?
Svaki molekul ima sposobnost da se sjedini sa sebi slicnim.Molekuli se kao lego kocke spajaju i cine materiju.Ako se hemijska materija sastoji od potpuno istih molekula,takvo jedinjenje nazivamo polimer.Karike jednog takvog jedinjenja nazivaju se monomer.Monomeri imaju retku koinzistenciju a polimeri tvrdu.

Polimeri mogu biti prirodnog I vestackog porekla .Nokti spadaju naravno u prirodne polimere .I lak za nokte je polimer,samo vestackog porekla.Tako su I preparati koji se koriste za nadogradnju noktiju hemijska jedinjenja nastala vestackim putem,a rezultat je polimerizacija koja se odvija na samom noktu.Zajednicka karakteristika svih vestackih materijala koji sekoriste u nadogradnji je tad a su svi polimeri i da je njihovo nastajanje uslovljeno reakcijom polimerizacije.
Da bi se izvrsilo modeliranje potrebno je da izrast prirodnog nokta bude bar 1-2 mm
Ovo je potpuno netacna konstantacija,najcesce manikira,koje mrzi da urade izlivanje ili ne umeju.

Trajnost modeliranih noktiju
Trajnost modelaza je 3 nedelje,nakon toga bi trebalo uraditi korekciju.Ukoliko nakon 3 nedelje dodje do odvajanja gela ili pucanja nokta to apsolutno nema veze sa osobom koja je uradila modelaz.
Ukoliko se gel odigne,postoji rizik da dodje do infekcije jer se izmedju prirodnog nokta I gela stvara dzep u koji zapada prljavstina,voda…Svi znamo da je u vlaznoj sredini podstaknut razvoj bakterija.