Select Page

SEMINAR MICROSHADINGA NA AKADEMIJI PURITY - različite tehnike trajnog popunjavanja obrva

Seminar microshadinga na Akademiji Purity

U subotu 9.12.2017. godine je održan prvi seminar microshadinga na Akademiji Purity. Microshading ili japansko senčenje obrva je unapređena verzija microblading-a, tj. japanskog iscrtavanja obrva. U ovoj tehnici, koristi se skoro isti alat,a različiti su samo nožići. Microshading predstavlja manualnu semi-permanent varijantu senčenja obrva, a obuhvata pet različitih tehnika, a te tehnike su: puder obrve (senčenje cele površine obrva), ombre obrve (senčenje u više nijansi), pixel obrve (tačkasto senčenje), pixel + ombre (tačkasto senčenje u više nijansi) i kombinovana tehnika senčenja koja podrazumeva i microblading i microshading.

Seminar microshadinga je vodila profesorka Ivana Kovačević, Permanent Make Up Artist, licencirani profesor York Univerziteta, a seminaru su prisustvovali majstori japanskog iscrtavanja.

Prvi segment seminara je bio namenjen teorijskom prestavljanju najnovijih pet tehnika senčenja obrva kroz prezentaciju, a drugi i treći segment seminara, praktičnoj prezentaciji tehnika na modelima.

U teorijskoj prezentaciji, predstavljene su nove tehnike, šta one podrazumevaju, koji su efekti tih tehnika pojedinačno, kao i koliko te nove tehnike oštećuju kožu. Predstavljen je i novi alat za korišćenje na ovim tehnikama. Takođe, u teorijskoj prezentaciji je pričano i o razlikama između japanskog iscrtavanja i japanskog senčenja obrva, o upotrebi lokalnih anestetika, problematici nabavke istih, kao i o kontraindikacijama; postdermalnoj nezi, faktorima rizika, prednostima i efektima koje pruža microshading.

U drugom i trećem segmentu seminara je profesorka praktično primenila tehnike ombre i puder na modelima koji prithodno nisu imali nikakav oblik semi-permanent ili permanent make up-a. Prvi model je hteo puder obrve, koje su rađene tehnikama „češljanja“ i „šrafiranja“,specijalnim nožićima, dok je drugi model bio mlađi i hteo je ombre tehniku senčenja obrva. Tehnika ombre je rađena u kombinaciji dva pigmenta, svetliji i tamniji i sa četiri različita nožića je postignut ombre efekat koji podrazumeva tamniju boju od lučnog dela obrve ka njenom kraju, a svetliju od luka ka početku.

Naposletku, svi prisutni na seminaru su dobili sertifikate York Univerziteta, kao i poklon vaučer za kurs Trajne šminke.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR, MAKEUP ARTIST ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

šta je kozmetička rejuvenacija

NAUČI JAPANSKO SENČENJE OBRVA - MICROSHADING

šta je japansko senčenje obrva