+381607237853 akademija.purity@gmail.com

DEPILACIJA ŠEĆERNOM PASTOM - atmosfera sa kursa manikir, pedikir i depilacija

Depilacija šećernom pastom – atmosfera sa kursa

Šećernom pastom su se depilirali još stari Egipćani. Stari Egipćani su pravili posebne šećerne paste kojima su uklanjali dlake sa celog tela. U pastu su pored šećera, limunovog soka i vode stavljali i mlevene ptičje kosti, gumu i esencijalana ulja.  Sama depilacija je stara gotovo koliko i civilizacija. Postoje zapisi o postojanju pinceta i uklanjanju dlačica još u Mesopotamiji i Indiji pre 3.500 godina. Grci su prihvatili ovaj način nege tela te su i kod njih i muškarci i žene uklanjali dlačice. Indijanska plemena su smatrala dlake animalnim znakom, pa su ih i njihove žene uklanjale.

Kod uklanjanja dlačica šećernom pastom nema straha od uraslih dlačica i iritacije kože. Bol je neuporedivo manji nego kod depilacije voskom, a s vremenom se znatno smanjuje broj dlačica i one postaju sve mekše i ređe. U principu, ovaj način depilacije doprinosi zatvaranju folikula dlake i onemogućava njen rast. Nakon depilacije šećernom pastom, vaša će koža biti nežna i glatka poput bebine. 

Nema alergijskih reakcija i drugih neugodnih nuspojava s obzirom na to da sadrži isključivo prirodne sastojke koji gode telu i ne lepe se za kožu poput voska. Šećerna pasta se preporučuje i za skidanje dlačica s intimnih delova jer je tu koža izrazito nežna i osetljiva, kao i za skidanje dlačica s ruku.

Nakon depilacije kožu obavezno isperite vodom i namažite kremom koja odgovara vašem tipu kože. Depilaciju šećernom pastom u početku ponovite 2 – 3 puta nedeljno, a kasnije pređite na jednom mesečno jer će se do tada dlačice znatno prorediti pa neće biti potrebe za tako čestim uklanjanjem.

Depilacija šećernom pastom pogodna i za žene koje imaju problema s proširenim venama i ispucalim kapilarama. Jednom rečju, šećerna depilacija je preporučljiva svima.

NAUČITE PROFESIONALNU DEPILACIJU ŠEĆERNOM PASTOM

nastanak depilacije

OVDE

ZNATE LI DA JE DEPILACIJA NAJČEŠĆI TRETMAN?

nastanak depilacije

NAUĆI DEPILACIJU