+381607237853 akademija.purity@gmail.com

KAKO IMATI SAVRŠENO SREĐENE OBRVE - nekoliko lakih koraka

Savršeno sređene obrve

Zašto želimo savršeno sređene obrve? Obrve su okvir oka i samim tim je njihov izgled jako bitan za celokupni izgled svakog lica. Pretanke, neuredne i nevešto oblikovane obrve će narušiti izgled lica, bez obzira imale savršen make up ili ne. Naredni saveti će Vam pomoći kako da u svakom momentu imate savršene obrve.

Savršeno sređene obrve

Ne stoji svaki oblik obrva svakom licu, tako npr.naglašeni lukovi obrva najbolje stoje okruglim i ovalnim oblicima lica, a za četvrtasta i srcolika lica je preporučuje oblik obrva koji ima nešto melše postavljen luk. Zato je najbolje , prvo se dobro informisati koji oblik lica je Vaš pa se tek onda odlučite na menjanje oblika obrva. Ukoliko vas boli čupanje obrva, mošete umočiti peškir u toplu vodu i lagano sa njim preći preko obrva, na taj način će se otvoriti pore, omekšaće se dlaka pa će i čupanje obrva biti mnogo lakše.

Savršeno sređene obrve

Sa čupanjem nemojte preterivati, jednom kad se pogreši , tj. kada se isčupa veliki broj dlačica, koren dlake slabi pa će one na tom mestu slabije izrasti ponovo, a samim tim će se teže postići idealan oblik i gustoća. Određivanje oblika nije teško, određuje se povlačenjem uspravne linije od korena nosa kroz obrvu, visinska tačka obrve se određuje tako što se izvlači linija od nozdrve kroz zenicu, a krajnja tačka se dobija kada se povuče linija od nozdrve kroz kraj obrve, tako da sve dlačice koje izlaze van okvira se čupaju. Uglavnom treba voditi računa o čupanju dlačica sa gornje linije obrva, a više se čupaju one sa donje strane. Preduge dlačice mogu narušiti izgled obrva, zato ih treba skratiti i to tako što ćete prvo češljićem začešljati dlačice, a potom ih makazicama skratiti do neke razumne dužine.

Nakon svih ovih spomenutih koraka, bi trebalo da se obrve neguju, najbolje je koristiti umirujuće gelove na bazi aloe vere svakodnevno.

 

ZNATE LI DA KOZMETIČARI IMAJU NAJVIŠE KLIJENATA?

sve o pilingu

POSTANI KOZMETIČAR

NAUČI DA PROFESIONALNO OBLIKUJEŠ OBRVE

Permanent make up eyebrows

OVDE