Select Page

SAJAM KOZMETIKE 2016 - Akademija Purity

Sajam kozmetike 2016

Akademija Purity bila je deo najvećeg beauty sajma na području Jugoistočne Evrope – Sajam kozmetike 2016. Bolonjski Cosmoprof, moskovski Intercharm i beogradski „Dodir Pariza”, spadaju u najveće beauty sajmove u Evropi. „Dodir Pariza” ima međunarodni karakter i održava se dva puta godišnje, u proleće i na jesen. U sklopu kongresnog dela sajma organizuju se raznovrsne aktivnosti. U Kongresnoj sali održavaju se kongresna predavanja u trajanju od 25 minuta i 50 minuta. Treneri renomiranih frizerskih kuća demonstriraće najnovije tehnike šišanja, farbanja, nadogradnje i nege kose. Ovaj sajam kozmetike 2016 posetilo je veliki broj kozmetičara, frizera, farmaceuta, lekara, estetskih hirurga, dermatologa, apotekara, stomatologa. Posetioci su takođe bili i vlasnici različitih salona – salona lepote, frizerskih salona, parfimerija, drogerija. Tu su se mogli videti i vlasnici i menadžeri hotela, fitness, spa i wellness klubova i centara. Sajam kozmetike 2016 posetili su i učenici i studenti škola za negu lepote.

Studenti Akademije Purity učestvovali su na sajmu. Uz pomoć svojih profesora pokazali su svoje veštine i umeća. Profesori Akademije Purity radili su specijalne efektne na modelima. Modeli su izgledali zastrašujuće i nestvarno. U pitanju su povrede, otpadanje kože, dosta krvi i posekotina. Posetioci sajma su bili poprilično iznenađeni. Neki od njih su se uplašili ali većina je želela da se slika sa našim modelima. Za mnoge ovo je prvi put da vide filmsku šminku i specijalne efekte uživo. Predmet filmske šminke studenti smera Makeup artist pohađaće na drugoj godini.

Studenti smera Estetičar-kozmetičar davali su prisutnima mogo različitih saveta. Posetioci sajma su se najviše interesovali kako da neguju svoju kožu, kako da se čuvaju od sunca i kako da se reše akni. Studenti smera Makeup artist demonstrirali su prisutnima svoja umeća. Posetioci sajma su bili veoma zainteresovani za njihov rad. Neki od njih dobili su besplatno profesionalno šminkanje. U pitanju je bila beauty šminka koja se može nositi u dnevnim prilikama i u onima kao što je upravo Sajam kozmetike 2016. Takođe, posetioci su dobili razne korisne savete. Saznali su kako da odaberu nijansu pudera za sebe, kako da urade korekciju obrva, kako se povećavaju usne i ostalo. Naučili su da je princip dnevne šminke – manje je više – i da je higlighter uslov za svežinu lica tokom celog dana. Uz pomoć profesora takođe su radili i fantasy šminku. Zlatne šljokice i ljubičasti tonovi privukli su mnogo pažnje.

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA RAD SA SPECIJALNIM EFEKTIMA

DSCN5606

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA SCENSKA ŠMINKA

DSCN5038