Select Page

Rešenje hiperpigmentacije

 

Hiperpigmentacija

Hiperpigmentacija je čest problem kože. Koža na pojedinim područjima ili regijama postaje tamnija. Hiperpigmentacija je bezopasna, uzrokuje je pretarana količina pigmenta tj melanina u koži. Javlja se zato što su neke osobe genetski sklonije hiperpigmentaciji zbog preaktivnog melanina u koži, takođe se javlja zbog neadekvatne zaštite od UV zračenja.

Vrste hiperpigmentacija su:

MelazmaPromena na koži u obliku smeđih mrlja kod odraslih ljudi. Obično pogađa obe strane lica, najčešće obraze, nos, čelo i gornju usnu. Ova vrsta pigmentacije često se javlja kod žena koje uzimaju kontracepcijske pilule ili imaju hormonski aktivnu kontracepcijsku spiralu. Preterano izlaganje suncu bez adekvatne UV zaštite pojačava ovu vrstu hiperpigmentacije.

Kloazma – Javlja se kod trudnica zbog preteranog stvaranja melanina, najčešće na licu, a ponekad i na abdomenu. Ovaj problem se može proširiti na veće područje zbog izlaganja suncu.

Mrlje od sunca – Staračke pege jedan su oblik hiperpigmentacije. Obično se javljaju kao rezultat oštećenja kože sunčevom svetlošću. Male, tamne mrlje obično se nalaze na rukama ili licu, na gornjem delu leđa.

Pege – Su česta pojava na koži lica i obično nasledne pojave.

PIH – Ili postinflamatorna hiperpigmentacija je oblik pigmentacije koji se obično javlja nakon neke vrste oštećenja kože. Često se može javiti nakon akni ili drugih oštećenja kože, nakon preagresivnog tretmana ili korišćenja neadekvatnih proizvoda za negu kože.

 
Za rešenje problema hiperpigmentacije predstavljamo vam proizvod NMF Brightening System masku za izbeljivanje kože lica iz Nanotehnološke Izraelske kozmetičke proizvodnje.

 

U profesionalnoj upotrebi NMF Brightening System maska se pokazala kao najefikasnija za rešenje i umanjenje problema hiperpigmentisane kože. Stručno lice ispituje vrstu i tip pigmentacije i prema tome određuje adekvatan tretman koji se primenjuje na koži lica. NMF Brightening System maska duboko prodire u sloj melanina u kombinaciji sa ultrazvukom se aplikuje na kožu. Efekat je trenutan i nakon tretmana NMF Brightening System maskom lice je svetlije i promena na licu je vidljiva, hiperpigmentacija na određenim regijama znatno umanjena. Ovakav tretman preporučujemo da se radi jednom nedeljno, NMF Brightening System maska se nanosi u tankom sloju preko celog lica i može se naneti i na očne kapke i tamnije podočnjake. Uklanja se mlakom vodom sa kozmetičkim sunđerima. Takođe NMF Brightening System maska se može koristiti u kućnoj nezi uz dato uputstvo stručnog lica. Pakovanje NMF Brightening System maske za lice sadrži 250ml.

Aktivni sastojci NMF Brightening System maske za lice su:

Mineralno ulje – Stvara zaštitni sloj na koži i štiti je od spoljašnjih štetnih faktora.

Pčelinji vosak – Hidrira kožu lica, hrani je i vraća imunitet koži.

Lanolin – Služi kao emolijens i hidrira kožu.

Kaolin – Uklanja mrtve ćelije sa kože lica i veoma je blaga, dubinski čisti pore.

Kojic kiselina – Ima hidrirajuće i antiseptično dejstvo. Najefikasniji sastojak za rešenje problema hiperpigmentacije i efikasno izbeljuje kožu lica.

Kakao buter – Koristi se kao sastojak za negu kože izložene suncu. Umiruje je, opusta i zadržava vodu u koži.

Shea buter – Hidrira kožu, hrani je i kožu čini zdravijom i svežijom.

 
Svi sastojci NMF Brightening System maske su bezbedni i ispitani za upotrebu. Dužom upotrebom NMF Brightening System maske se znatno i primetno umanjuje i rešava problem hiperpigmentacije i samim tim koža izgleda svetlije i zdravije.

 

Pogledajte kako izgleda tretman mikrodermoabrazije

Pogledajte kako izgleda tretman za izbeljivanje lica