Select Page

MIKRODERMOABRAZIJA UZ TRETMAN OTKLANJANJA HIPERPIGMENTACIJA

Sa nastave na predmetu Specijalni tretmani lica 2, smer estetičar-kozmetičar

Mikrodermoabrazija i tretman hiperpigmentacija Purity

Izgled lica pre tretmana mikrodermoabrazije.
Pristupamo inspekciji lica, utvrdjivanju tipa koze i stanja i krecemo sa hemijskim ciscenjem koze

Vidljiva hiperpigmentisana regija u zoni oko oka. Procenjujemo da je hiperpigmentacija solarna, nastala izlaganjem sunčevim zracima.

Biramo preparate za protokol. Opredelili smo se za NMF kozmeticke preparate koji su namenjeni tretiranju hiperpigmentacija.
Sapun za pranje lica 400ml
Gel sa ciscenje lica 400ml
Maska za beljenje koze sa kojicnom kiselinom 250ml
Serum VIT C
Hidrirajuca maska koju stavljamo po zavrsetku tretmana
Solarna krema PROTECTIVE DEMI MAKE UP SPF 50 sa kojim je nas klijent bezbedan na suncu citavih 5 sati.
— у Akademija za estetiku i kozmetologiju.

Nakon hemijskog ciscenja koze prelazimo na tretman mikrodermoabrazije.
Koristimo aparat sa trojakom funkcijom:
1. Piling dijamantskom prasinom
2. Vakum lifting tretman
3. Ultrazvucni tretman ili tretman hladne masaze sa cekicem za hladnu masazu kod iritirane koze.
— у Akademija za estetiku i kozmetologiju.

Izgled lica u toku tretmana: primećuje se da tretman nije agresivan i da lice izgleda čistije. Nema iritacije ni crvenila koze. — у Akademija za estetiku i kozmetologiju.

Po završetku aparaturne mikrodermoabrazije, lice je dobilo ujednačen ten, koža je meka, baršunasta, bez pigmentacija i sa smanjenom pigmentacijom u problematičnoj regiji oko oka. — у Akademija za estetiku i kozmetologiju.

Nanošenje maske sa kojičnom kiselinom. Maska je blaga i neće izazvati iritaciju već tretirane kože. Efekat je puniji, dejstvo preparata dubinsko: sada delujemo na dublje slijeve koze i pogadjamo celije melanina. Aparatom smo izvrsili abraziju povrsinskog dela koze kojeg sacinjavaju mrtve celije. Ovaj postupak nije bolan i neprijatan. Klijent oseca zatezanje koze. Masku sotavljamo da deluje svega 5 do 7minuta. Ipiramo mlakom vodom, vise hladnijom. Nema potrebe za duzim delovanjem maske na lice: nanocestice najsitnije strukture prodiru duboko u kozu i njihovo dejstvo je momentalno

Ultrazvucni tretman sa maskom kao kontaktnim sredstvom. Konkretno, na našem modelu napravili smo koktel masku koja se sastoji od sledećeg:
1. Aloe vera NMF gel
2. Maska NMF kojic acid
3. Vit C serum NMF

Ultrazvucni tretman u trajanju od najvise 7minuta.

Završetak ultrazvučnog tertmana: vidi se putanja kretanja ultrazvučne glave. Izbegavamo zonu oko oka i tanju kozu lica. Na kapke i oko oka smo naneli masku u tankom sloju i ostavili da deluje bez ultrazvučnog tretiranja.

Izgled lica nakon tretmana: vidljiva je blaga hiperemija. Podstakli smo cirkulaciju koze koja ce sada stimulisati produkciju kolagena i elastina: efekat je zategnuta i koza sa cvrscim tonusom. takodje vidljivo je i da je ten belji, ujednaceniji. — у Akademija za estetiku i kozmetologiju.