Select Page

RAZLIČITE TEHNIKE NAIL ART-A - sa nastave na kursu Nadogradnja noktiju sa nail art-om

Različite tehnike nail art-a

Polaznici kursa Nadogradnje noktiju sa nail art-om učili su kako da primene različite tehnike nail art-a. Ukrašavanje noktiju ili nail art se može primeniti na prirodnim noktima ili na noktima rađenim akril i gel tehnikom. Materijali koji se koriste za ukrašavanje se razlikuju u zavisnosti od podloge na kojoj radimo. Ukrašavanje prirodnih noktiju je jednostavno i najčešće se radi lakom za nokte. Za ukrašavanje se često koriste šabloni u različitim oblicima. Dodatak šljokica ili sjaja može dodatno ulepšati nokat ali se veći komadi ukrasa ne mogu zadržati na prirodnom noktu. Ukoliko želimo postojan dizajn sa dodatkom ukrasa to ćemo činiti na noktima urađenim gel tehnikom. Oni mogu biti nadograđeni, izliveni ili prirodni ojačani gelom. Podloga koja se sastoji od UV gel-a je stabilna i može se povezati sa različitim ukrasima koji će se zadržati na noktu do sledeće korekcije. 

Različite tehnike nail art-a – načini izrade

Kako bi uspešno izveli nail art potrebni su nam kvalitetni materijali i alati za rad. Osnovno ukrašavanje noktiju se radi tankom četkicom i akrilnim bojama. Na ovaj način možemo iscrtavati koje god oblike želimo. Površina nokta je veoma mala tako da crteži moraju biti precizni i minijaturni. Različite tehnike nail art-a se rade na poslednjim časovima kursa Nadogradnje noktiju sa nail art-om. U toj fazi polaznici već imaju kontrolu pokreta i preciznos u radu sa četkicom. Četkicom možemo crtati linije, tačkice, srca, zvezde, geometrijske oblike, različite ornamente i ostalo. Dodavanjem ukrasa kao što su cirkoni, šljokice, štras, sjaj, nitne i perlice dobijamo drugačiji i zanimljiviji dizajn. 

Različite tehnike nail art-a – popularne tehnike

ombre tehnika – veoma popularna tehnika poslenjih nekoliko godina. Dobila je ime po načinu farbanja kose. Ombre podrazumeva nijanse koje se kreću iz tamne ka najsvetlijoj, ili obrnuto, bez vidljivog prelaza. Ovaj efekat ćemo dobiti pomoću sunđera ili male četkice. Tapkanjem između nijansi dobijamo prelaz koji nije uočljiv. 

vitraž – 3D dizajn koji podseća na staklo. Za ovu tehniku postoje posebni vitraž gelovi koji imaju efekat stakla i mešaju se sa drugim gelovima. Dodavanjem sitnih ukrasa i šljokica se dobija efekat dubine kada se nokat gleda sa gornje strane. 

mermer nokti – veoma popularan i minimalan dizajn. Na čisto belim noktima koji su osušeni par sekudni u lampi iscrtavamo šare nalik mermeru. To radimo tankom četkicom koristeći sivu i scrnu boju. Boje se razlivaju i stvaraju efekat kamena. Završavamo dizajn visokim sjajem.  

 

VIŠE O NADOGRADNJI I OJAČANJU NOKTIJU POGLEDAJTE

DSCN8006

VIŠE O OVALNOM OBLIKU NOKTIJU POGLEDAJTE

DSCN8006