Select Page

OVALNI NOKTI - sa nastave na kursu Nadogradnja noktiju sa nail art-om

Ovalni nokti

Polaznici kursa Nadogradnje noktiju sa nail art-om prisustvovali su predavanju na kojem je tema bila: Ovalni nokti. Ovaj oblik noktiju zahteva posebnu pažnju i preciznost u radu. Ovalni nokti su veoma prirodni i pristaju većini oblika šaka i prstiju. Izdvajaju se po izuzetno prirodnom padu i mogućnosti nanošenja tankih slojeva gela. Rezultat su nokti koji nisu vidno izliveni, tanki i veoma prirodni. Ovalni oblik noktiju je veoma blizak bademastom obliku noktiju sa razlikom u zaobljenom vrhu. Rezultat ova dva oblika su stileto nokti koji imaju oblik špica i veoma su dugi. Ukoliko ovakav oblik radimo na krupnijoj šaci prsti će izgledati znatno nežnije i ženstvenije. 

Ovalni nokti – princip rada

Izlivanje noktiju smo započeli pripremom nokta. Uklanjamo ostatke laka za nokte i nečistoće. Zatim poguramo zanoktice kako bi imali pristup samom početku nokta. Nokte skraćujemo na srednju i jednaku dužinu kako bi postavljanje šablona bilo olakšano. Obavezno je matirati nokatnu ploču. Matiranje podrazumeva blago turpijanje nokatne ploče i nanošenje prajmera. Sada nokat ne sadrži masnoću na površini a gel će ostaje vezan duže vreme. Ukoliko dođe do odvajanja gela sa površine nokta lako ulaze vazduh, vlaga i nečistoće. Sledeći je bazni gel u veoma tankom sloju koji se suši u UV lapmi dva minuta. Sledi postavljanje šablona u željenom obliku. Gel koji nanosimo na deo nokta i šablon treba biti širi od zamišljenog oblika. Tako ostavljamo prostor za promene i precizno oblikovanje. Nakon što se gel sušio dva minuta u lampi otklanjamo šablon.

Nakon uklanjanja šablona oblikujemo “izlivak”. Ovalni nokti moraju biti simetrični sa strane i odmereno zaobljeni pri vrhu. Gel koji nanosimo sledeći je presudan za postizanje ovog oblika. Pravilno pozicionirana stres tačka daje definiciju ovakvom noktu. Stres tačka je najdeblji sloj gela koji se nalazi u samom centru. On daje čvrstinu i sprečava pucanje. Centar nokta zatim turpijamo ka ivicama tako da ima blagi pad. Na taj način su ivice nokta tanke a čvrstinu zadržavamo na centru. Ovalni nokti mogu biti u različitoj boji i šari a ovog puta smo se odlučili za jarku proljećnu boju. 

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDAJU STILETO NOKTI

image-1d793050ea56c4ba034573a7a3a8633ab08533cde29dc2b5e46188a03c14abbd-V

POGLEDAJTE KAKO SE RADI FRENČ SA ŠLJOKICAMA

Snapshot-89