Select Page

Radionica šminkanja - SVE ISPOČETKA - Akademija Purity

Radionica šminkanja – SVE ISPOČETKA

Radionica šminkanja na Akademiji Purity je imala za temu korekciju lica šminkom. Korektivna šminka je šminka koja služi za prikrivanje nedostataka a isticanje dobrih karakteristika na licu zove se – KOREKTIVNA ŠMINKA. Naše lice je izloženo svakodnevnim spoljnim uticajima koji ostavljaju tragove na koži, korektvna šminka uspešno kamuflira nedostatke na koži. Sunčevi zraci, suv vazduh, hladnoća, brza hrana, šećer, aditivi i mnogi drugi faktori izazivaju razne pojave koje narušavaju ujednačenost tena. Tada dolazi do pojava fleka, akni, nepravilnosti i crvenila. Kako bi količinu šminke sveli na minimum koristićemo korektore u boji kako bi korigovali nedostatke i promene na koži. Lagani puder, blago osenčeno lice i higlight daju tenu svežinu i prozračnost.

Radionica šminkanja

Idealan oblik i pravilne crte lica ima veoma mali broj žena, kon nepravilnosti se radi korektivna šminka. Većina je nezadovoljna bar nekim detaljem pa nastoji da to popravi ili prikrije šminkom. U kojoj će meri u tome uspeti zavisi od njene veštine, sredstava i pribora za šminkanje. Da bi u tome uspela potrebno je, pre svega, da svakažena objektivno oceni svoj izgled i odluči koje delove lica da istakne, a koje nedostatke da prikrije. To zahteva veliku veštinu i dosta vežbe pa ni jednu ženu ne bi trebalo da obeshrabri prvih nekoliko neuspelih pokušaja.

Radionica šminkanja

Drugim rečima, potrebno je mnogo strpljenja i vremena da bi se pronašao način šminkanja kojim se postiže željeni efekat. To podrazumeva korišćenje raznih sredstava za šminkanje i njihovo kombinovanje u zavisnosti od ličnog ukusa i specifičnosti lica. Ipak, postoji nekoliko opštih pravila za korigovanje najčešćih nepravilnosti lica (korektivna šminka). Tako npr. svetle i sjajne boje koriste za isticanje detalja ili crta lica. Svetle boje i uvećavaju. Tamne boje i mat tonovi umanjuju i stanjuju pojedine delove. Pri tome je važno da se ovi tonovi skladno povežu bez vidljivih prelaza, da bi efekat šminkanja bio što prirodniji, a korekcija neupadljiva.

Radionica šminkanja

Korekcija oblika lica postiže se puderima i rumenilom. Za tu svrhu koriste se dve nijanse tečnog pudera i rumenilo odgovarajuće boje. Na okruglo lice tamniji puder se nanosi na obraze počevši od visine obrva prema vilici, praveći prema jagodicama proširenje u obliku trougla. Važno je da tamna boja ne zahvati i bradu jer bi to vizuelno još više skratilo okruglo lice. Na bradu kao i na čelo i jagodice treba naneti svetliji puder. Rumenilo se stavlja ispod očiju i ne razmazuje suviše široko.

NAUČI PROFESIONALNO ŠMINKANJE

pripreme za miss srbije 2017

POSTANI KOMPLETNI MAKEUP ARTIST

pripreme za miss srbije 2017