Select Page

RADA ĐURIČIN I VJERA MUJOVIĆ - šminka za plakat, polaznici Akademije

Rada Đuričin i Vjera Mujović

Priprema se plakat za novu predstavu u kojoj su Rada Đuričin i Vjera Mujović. Polaznici Akademije su radili šminku i vlasuljarske elemente na snimanju. U predstavi je glavna junakinja Coco Chanel pa naše junakinje nose i takvu masku. Rada Đuričin i Vjera Mujović su velika imena naše glumačke scene a naši studenti su imali priliku da se upoznaju i sarađuju sa njima.

Rada Đuričin je diplomirala 1958. na Fakultetu dramskih umetnosti, na klasi sa Nikolom Simićem, Ružicom Sokić i Batom Živojinovićem i 1961. na Filozofskom fakultetu u Beogradu srpski jezik i književnost. Debitovala je na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 1958. glavnom ulogom u predstavi Dnevnik Ane Frank. Član je ansambla JDP-a od 1959. Udata je za dr Dragoslava Popovića, nekadašnjeg profesora nuklearne fizike na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Imaju sina Radana koji je filmski snimatelj. Dobitnica je nagrade Zlatni ćuran.

Vjera Mujović je glumica Narodonog pozorišta u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Predraga Bajčetića. Pored uloga u Srbiji Vjera Mujović je nastupala i u inostranstvu: Sankt Peterburg, Moskva, Pariz (Dueti, Molinos, Le Bifteck, Spleen). Gostovala je u Rusiji, Ukrajini, na Severnom polarnom krugu, Gruziji, Jermeniji, Švedskoj, Italiji, Grčkoj, Poljskoj, Hrvatskoj, Francuskoj. Snimila je dva muzička CD-a Viens, mini-CD na francuskom jeziku, i Začem, CD ruskih pesama.

Dobitnica je nagrada „Mata Milošević“, Zlatni vitez u Moskvi za ulogu Aglaje u predstavi Idiot, a na XXIV festivalu ruske klasike nagradu za najbolje glumačko ostvarenje za ulogu Sonječke, kao i nagrade na festivalu monodrame Zvaigzne u Rigi (Letonija) i tri nagrade na pozorišnom festivalu Wrostja, u Vroclavu, u Poljskoj.

Autor je dve knjige proze: „Registar kreveta, čežnji i opomena“ (Narodna knjiga, 2001) i „Nisam ovako zamišljala život“ (Čigoja štampa, 2007). Sa ruskog je prevela roman Cinici, A. Marijengofa (Dereta, 2004), dramu A. Getmana (po romanu Nabokova) Dama, kralj, pub, a sa francuskog komad Žaka Duajona Osveta jedne žene.

Vjera Mujović udala za nemačkog doktora Štefana Prajsa. 9. maja 2015. godine u Sabornoj crkvi u Beogradu su obavili crkveno venčanje,[2] a građansko venčanje je obavila 16. maja 2015. u avionu na letu Beograd – Istanbul.[3] Supruga je upoznala u maju 2014. u avionu prilikom putovanja za Ulan Bator, glavni grad Mongolije. Nakon tog leta, njihovo poznanstvo je preraslo u prijateljstvo, a nakon toga u ljubav.

POSTANI MAKEUP ARTIST

nastava scenske šminke

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA ISPIT IZ PREDMETA: KOSTIM

kostim kroz epohe