Select Page

PRVI ČAS NADOGRADNJE TREPAVICA - upoznavanje sa tehnikom i bezbednost

Prvi čas nadogradnje trepavica

Prvi čas nadogradnje trepavica protiče u upoznavanju sa tehnikom i bezbednosti rada. Započinjemo sa istorijom veštačkih trepavica i kako smo došli do današnjeg oblika nadogradnje trepavica. Prve veštačke trepavice “izjedna” su nastale u Holivudu koje su jednokratne. Zatim su nastali “snopići” koji mogu biti jednokratni i nadogradnja u trajanju od 7 dana najviše. Nakon toga, u Japanu, nastaje nadogradnja trepavica kakvu poznajemo danas metodom “dlaka na dlaku.”

Pri čas nadogradnje trepavica nastavljamo iznošenjem činjenica koje su od presudnog značaja za pravilnu nadogradnju. Onaj ko izvodi ovakvu vrstu tretmana mora biti dobro upoznat sa dezinfekcijom, sterilizacijom, higijenom, bolestima oka i alergijskim reakcijama. Ove stavke su veoma važne čak i ako znamo da radimo sa lepkom poslednje generacije koji ne izaziva nikakve iritacije ili alergijske reakcije. Trepavice su sintetičke što ne smeta oku kao strano telo. Osim toga, one se nalaze samo na prirodnoj dlaci tako da nema nikakvog dodira sa kožom.

Prvi čas nadogradnje trepavica se nastavlja vežbanjem na lutki. Na oku imamo postavljene veštačke trepavice koje imitiraju prirodne. Na toj postavci vežbamo razdvajanje trepavica, kontrolu ruke, pravilno izdvajanje jedne samostalne prirodne trepavice, nanošenje veštačke dlake, uzimanje dovoljne količine lepka i još mnogo toga. Tako smo sigurni da smo spremni za sledeći čas na kojem ćemo vežbati rad na modelu.

POGLEDAJTE VIŠE O OBUCI IZ OVE OBLASTI

tretman pore fillers

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR ILI MAKEUP ARTIST

održavanje četkica za šminkanje