Select Page

Prvi čas kursa nadogradnje noktiju sa nail art-o. Čas traje 4 sata

Prvi čas kursa nadogradnje noktiju sa nail art-om

Prvi čas kursa nadogradnje noktiju sa nail art-om na Akademiji “Purity”. Prenosimo vam atmosferu sa prvog predavanja. Polaznici su se upoznali sa profesorom i razmenili dosadašnja iskustva. Profesor tada dobija informacije o svojim polaznicima od značaja za rad tokom kursa. Kurs počinjemo od nule, tačnije, od samih osnova bez potrebe za ikakvim predznanjem polaznika. Na početku prelazimo zajedno ceo nastavni plan kako bismo u nekoliko crta objasnili svaku stavku i šta ona podrazumeva. Počinjemo sa istorijom manikira kako bi polaznici uvideli njegov značaj i razvoj tokom vekova.
Nakon istorije dolazimo do najsavremenijih metoda rada koje primenjujemo i na našoj nastavi.  Polaznici se upoznavaju sa suštinom nadogradnje noktiju i samim klasičnim manikirom. Upoznaju se sa materijalom i priborom za rad, osnovama klasičnog manikira, pripremom nokatne ploče, uklanjanjem zanoktica, oblikovanjem nokatne ploče i poliranjem. Bitan deo ovog predavanja su takođe bolesti noktiju i dezinfekcija i sterilizacija prostora i alata za rad.

Prvi čas kursa protiče u praktičnom pokazivanju klasičnog manikira. Polaznici koriste osnovni pribor za rad i upoznaju se sa njihovim funkcijama. Pravilno držanje pribora za rad, ophođenje prema klijentu, pravilno držanje tela, položaj glave, leđa i ruku su obavezni deo časa. Prikazujemo različite oblike noktiju i kako se oni dobijaju. Savladavamo masažu ruku. Pravilno i precizno lakiranje se vežba iz nekoliko puta na različitim nokatnim pločama, dužinama i različitim bojama lakova. Pred kraj časa pravimo razliku između klasičnog manikira i gel tehnika koje nas očekuju.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

POGLEDAJ VIŠE O KURSU NADOGRADNJE NOKTIJU

najčešće promene na noktima