Select Page

PRP terapija na Akademiji Purity

PRP terapija na Akademiji Purity

 

PRP (plazma lifting) terapija pomlađivanja matičnim ćelijama je revolucionarna metoda pri kojoj lekar upotrebljava minimalnu količinu vaše krvi za pomlađivanje kože. PRP podrazumeva izdvajanje ćelija i proteina koje se nalaze u krvi i ubrizgavanjem u kožu se pospešuje obnavljanje kože i potkožnog tkiva. Deo krvi po kojoj je metoda dobila ime je PRP – Platelet Rich Plasma (plazma lifting) ili u prevodu – plazma bogata trombocitima, ovim postupkom na prirodan način podstičemo regeneraciju i oporavak tkiva na licu, smanjujemo bore i poboljšavamo tonus kože na licu. U PRP-u (plazma lifting) se uz trombocite nalaze faktori rasta i vaše matične ćelije, koje na duži vremenski period stimulišu proces obnavljanja. Budući da se kod ovog tretmana koristi vaša krv, ne unose se sintetičke supstance, tako da ne postoji mogućnost nuspojava. Tretman je u potpunosti netoksičan, hipoalergen i ne zahteva vreme oporavka.

Na Akademiji smo imali klijenta koji na desnom obrazu ima opekotinu, opekotina je stajala godinama, a samim tim su se na tom područiju pojavile dodatne hiperpigmentacije. Pre samog tretmana klijent se konsultuje sa doktorom i vrši se detaljan pregled kože, nakon pregleda kože donešena je odluka da će se klijentu raditi PRP tretman. Na samom početku PRP tretmana klijentu su se dezinfikovale ruke i izvadila se krv u epruvetu. Epruvetu samo ubacili u aparat za centrifugiranje. Pomoću tog aparata, uspeli smo da iz klijentove krvi izdvojimo dovoljno plazme. U nastavku PRP tretmana, klijentu je detaljno očišćeno lice tj urađeno je hemijsko čišćenje lica sa Purity nanotehnološkim preparatima koji dubinski čiste kožu. Odradili smo hemijsko čišćenje Purity Cleansing gelom, zatim smo nastavili sa blagim pilingom, koji je klijentu dodatno uklonio višak izumrlih ćelija sa površine kože. Nakon pilinga dezinfikovali smo kožu i naneli anestetik koji je u obliku kreme, nanosi se u jako tankom sloju. Anestetik ostavljamo na licu 15 minuta i nakon toga anestetik uklanjamo kozmetičkim sunđerima natopljenim hladnom vodom. Posle detaljne pripreme kože, usledio je mezopen. Klijentu smo mezopenom prešli preko celog lica. Na taj način smo uspeli klijentu dubinski da unesemo krvnu plazmu, najviše smo se koncentrisali na regije obraza, gde se nalazi hiperpigmentacija sa opekotinom.

Klijentu je koža bila blago crvena, da bi smo umirii kožu, hladnim čekićem i NMF Aloe Vera gelom smo 3 minuta masirali kožu, na taj način završavamo PRP tretman, a klijentu smo za kućnu negu poklonili pravljenu hidrantnu kremu sa sopstvenom krvnom plazmom, da bi se efekat tretmana ubrzao i održao u što boljem efektu.

Pogledajte više o popunjavanju bora hijaluronskim filerima

Pogledajte više o plazma liftingu

tretman krvnom plazmom