Select Page

PROCES TRETMANA LEĐA - prva godina smera Estetičar-kozmetičar

Proces tretmana leđa

Proces tretmana leđa na Akademiji za Estetiku i kozmetologiju su radili studenti prve godine u praktičnom delu nastave. Pored tretmana leđa rađena je i kozmetička masaža leđa i komedoekspresija lica. Na početku tretmana leđa jako je važno pravilno dezinfikovanje kože tj čišćenje pora sa Purity cleasing gelom i nakon toka ukoliko je koža na leđima preosetljiva nanećeno biološki enzimski piling, ukoliko je koža sklona mitiserima uradićemo mehanički piling sa malo jačim abrazivnim česticama kako bi se površinski sloj kože što bolje uklonio. Naravno kozmetičar pre samog procesa tretmana ispituje klijentovu kožu i radi kozmetodijagnostiku.

Proces tretmana leđa

Nakon pilinga se nanosi Purity puffing up gel koji je prijatnog mirisa i blago zagreva kožu, prekriva se folijom radi jačeg zagrevanja. Nakon 15 minuta delovanja Puffing up gela koža je spremna za čišćenje, blagim pritiscima se vrši komedoekspresija, nakon komedoekspresije koža se dezinfikuje darsonvalom koji će pročistiti pore i zatvoriti ih, nakon darsonvala se koža dodatno dezinfikuje sa antibakterijskim tonikom. Nakon dezinfikovanja kože nanosi se Purity oil control maska, koja će ublažiti crvenilo, dezinfikovati kožu, umanjiti pore i učiniti efekat zdrave i čiste kože. Nakon maske nanosi se adekvatna umirujuća krema prilagođena tipu i regiji.

Proces tretmana leđa

Tretman leđa se preporučuje ukoliko neko ima problem problematične kože u toj regiji na dve nedelje i takođe je važno da dermatolog dodatno ispita stanje kože, ako je baš velika problematika u pitanju, svakako neće škoditi da dermatolog prepiše određenu terapiju, a kozmetičar svakako održava takvu kožu. Tretman čišćenja leđa osvežava i oživljava kožu leđa. Odličan je ukoliko prolazite kroz proces čišćenja ili imate upalne procese na leđima. Dubinsko čišćenje leđa je pročišćavajući tretman kojim kožu oslobađamo od nakupljenih nečistoća i mrtvih ćelija, viška nakupljenog sebuma i različitih upalnih procesa. Sa dolaskom letnjih dana ovaj problem će se primećivati i bivati gori na suncu.

 

POGLEDAJTE VIŠE O TRETMANU ZA OSETLJIVU KOŽU

tretman za oštećenu kožu

POGLEDAJTE VIŠE O VAŽNOSTI KOMEDOEKSPRESIJE

važnost komedoekspresije

POGLEDAJTE VIŠE O UPOTREBI ARGANOVOG ULJA

upotreba arganovog ulja