+381607237853 akademija.purity@gmail.com

PRIRODNO REŠENJE ZA AKNE - spoljašnja upotreba

Prirodno rešenje za akne

Prirodno rešenje za akne može biti u našoj okolini a da ga i ne primećujemo. 

Morska so – Za početak evo jednog jednostavnog saveta. Kratko prokuvati 2 dl obične vode pa dodati 1/2 kašikice morske soli. Ovim rastvorom (uz pomoć vatice), nekoliko puta dnevno očistiti lice. To će doprineti da se postojeće bubuljice brže isuše a koža postane manje masna i samim tim manje podložna nastanku novih bubuljica.

Jabukovo sirće – Stari i provereni prirodni lek za akne i bubuljice. Kratko prokuvati 1/2 l vode, kada se potpuno ohladi dodati 1 veliku kašiku jabukovog sirćeta. Ovim rastvorom (uz pomoćvatice), svako veče namazati lice (ako je potrebno i druga mesta na telu). Jabukovo sirće zahvaljujući svojim antiseptičkim svojstvima sprečava razvoj bakterija.

Propolis – Opet jednostavno a može biti i efikasno prirodno sredstvo protiv akni ukoliko se zahvaćena područja na koži nekoliko puta u toku dana namažu propolisom. Sličan efekat postiže se i mešavinom meda i propolisa.

Med i cimet – Istočni narodi za lečenje akni i bubuljica preporučuju mešavinu meda i cimeta. Problematična mesta na koži mazati jednom dnevno i to pre spavanja.

Aloe vera – Ova biljka do sada je pokazala svoj veliki učinak u lečenju mnogih kožnih oboljenja a na tom spisku se nalaze akne i bubuljice. I u ovom slučaju postupak nije komplikovan. Nekoliko puta dnevno namazati akne svežim sokom dobijenim iz lista aloe ili aloe vera gelom.

Krastavac – Maska od svežeg krastavca čisti lice i umiruje upale na koži pa se takođe, preporučuje u borbi protiv bubuljica i akni.

Papaja – Sok sirove papaje, u obliku maske za lice. Nanosi se vaticom.

Neven – Poznato je da ova biljka ima antiseptičko dejstvo, ulazi u sastav mnogih farmaceutskih sredstava za lečenje i negu kože a tradicionalna medicina za lečenje bubuljica obično preporučuje dva puta dnevno (ujutru i uveče), detaljno umivanje lica čajem od nevena.

Orahovo lišće – Isto tako dobro može poslužiti i ispiranje lica čajem od orahovog lišća.

Origano ulje – Najmoćniji biljni antiseptik ubrzaće postupak lečenja akni ukoliko se u sredstvo za čišćenje lica ubaci samo nekoliko kapi ovog ulja.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR ILI WELLNESS I SPA

kurs upotrebe hemijskih pilinga

KLIKNI OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O PILINGU NA BAZI SODE BIKARBONE

piling na bazi sode bikarbone

OVDE