Select Page

PILING NA BAZI SODE BIKARBONE - pripremite kožu za proleće

Piling na bazi sode bikarbone

Piling na bazi sode bikarbone je idealan za neke promene kada je rutina nege kože lica u pitanju. Sada kada su hladni dani konačno iza nas, važno je da svoju kožu oporavimo od hladnog i suvog vazduha, koji su uprkos svom našem trudu sigurno uzeli svoj danak. Pojačana dehidriranost, beživotni izgled i gubitak mladalačkog sjaja, kao i sloj mrtvih ćelija kože, je ono čega želimo što pre da se otarasimo. Svakako, u tome će nam najviše pomoći primena adekvatnih tretmana, a piling je upravo jedan od njih.

Ovog puta ćemo vam predstaviti onaj koji je na bazi sode bikarbone, koja nam je već poznata kao čudesan sastojak koji rešava sve naše probleme. Piling je nezaobilazan deo rutine nege kože lica, a posebno se preporučuje u ovom periodu godine kada prelazimo sa hladnog na toplo vreme. Njime se uklanjaju odumrle ćelije površinskog sloja kože, prljavština, masnoća koja je nastala prekomernim lučenjem sebuma, a nekad i neredovnim čišćenjem kože lica. Zapravo, uprkos redovnoj nezi, taloženje toksina na koži je neminovno, a piling je upravo tretman koji našu kožu oslobađa istih i priprema je za sledeće tretmane – hidriranje kože, hranjljive maske itd, koji bi bez pilinga bili potpuno uzaludni. Kao što smo rekli, soda bikarbona je fantastičan sastojak, koji ima funkciju da dubinski pročišćava, što je nama u ovom slučaju upravo potrebno. Sodu bikrabonu već imate u svojoj kuhinji, a postupak pravljenja pilinga je krajnje  jednostavan.

Ovaj piling će vam pomoći u čišćenju i otvaranju pora, što sprečava dalje upalne procese i probleme kože lica, ukloniti mrtve ćelije. Soda takođe ima i antibakterijska svojstva zbog svog alkalnog sastava, pa je pogodna i za one čije je lice sklono bubuljicama i mitiserima.Osim sode bikarbone, u sastav pilinga ulazi i limun, koji je takođe vrlo efikasan – uklanja fleke sa kože i ujednačava ten, čisti pore i sprečava mašćenje kože. Kombinacija limuna i sode će biti idealna za prolećno osveženje kože i blstav ten.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR

kurs upotrebe hemijskih pilinga

POGLEDAJTE VIŠE O NAJČEŠĆIM POREMEĆAJIMA NA KOŽI

najčešći poremećaji na koži