+381607237853 akademija.purity@gmail.com

PRIRODNI LEKOVI ZA NEGU KOŽE - kozmetika direktno iz prirodne

Prirodni lekovi za negu kože

Prirodni lekovi se mogu naći na mnogim mestima u našoj okolini. Iz prirodne je i izvedena sva kozmetika koju poznajemo danas. Na primer: proteini mleka u mnogim kremama hrane kožu, štite je od iritacije i održavaju kompaktnost. Ako imate masnu kožu, pomešajte kašiku meda, kašiku soka od limuna i kašiku mleka. Ovu smesu nanesite na lice i vrat. Ponovite postupak svake dve nedelje i bit ćete oduševljeni. Ovakve kombinacije sastojaka daju nekoliko efekata, zamislite koliko se kombinacija može napraviti samo oduzimanjem i dodavanjem različitih sastojaka. 

 Maska od meda

U čaši pomešajte kašiku meda i kašiku soka od limuna, pa dodajte mleka koliko je potrebno da se dobije kremasta masa. Dobro promešajte, pa nanesite na lice i vrat. Kad se maska osuši, uklonite je pomoću sundjera natopljene mlakom vodom.

 Limun protiv mrlja na licu

Pola čaše punomasnog mleka pomiješajte sa sokom od jednog limuna i dodajte kašiku brašna. Pripremljenu smjesu nanesile na lice, izbjegavajući dio oko očiju. Ostavite da djeluje 15 minuta, zatim isperite. Prirodni lekovi od limuna imaju veoma blagotvorno dejstvo.

 Jabuka protiv bora

Prirodni lekovi za negu kože se lako mogu napraviti od voća. Operite jabuku i izrežite na komadiće. Sameljite je zajedno sa mlijekom (mala čaša) i tri kašike slatkog vrhnja. Pripremljenu smjesu nanesite na lice, pokrijte gazom i ostavite desetak minuta. Uklonite je mokrom maramicom, a zatim isperite hladnom vodom. 

Protiv nečiste kože

Uzmite komad pamučne tkanine i u sredinu stavite 1 kg mekinja. Zavežite konopcem i kuvajte u 4 dl vode i 4 dl mleka deset minuta. U kadu sipati toliko vode koliko je potrebno za kupanje, pa u nju stavite vrećicu s mekinjama. U ovako pripremljenoj kupki ostanite 15 minuta.

Masaža pod tušem Mleko odlično razblažuje esencijalna ulja, biljne i cvetne ekstrakte. Stavite nekoliko kapi ekstrakta koji volite u čašu mlakog mleka. Uronite sundjer koju koristite za tuširanje, blago je iscedite,i istrljajte celo telo. Učinak će biti fantastičan. Često znamo reći kako nam koža konačno diše kada s nje skinemo naslage kreme ili pudera. Međutim, istina je zapravo da kiseonik i hranjive materije kože dolaze putem krvi, a ne iz vazduha. Ipak, kroz prvi sloj, koža eleminiše izmrele ćelije , znoj, ulja te upija vlagu iz vazduha pa deblji sloj kreme ili pudera mogu onemogućiti normalno funkcionisanje kože.

 

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR

masaža vlasišta

KLIKNI OVDE

POSTANI PROFESIONALNI KOZMETIČAR

funkcije čišćenja kože

KLIKNI OVDE