Select Page

PRIRODNI LEK PROTIV UMORA - veoma delotvorni u početnoj fazi

Prirodni lek protiv umora

Prirodni lek protiv umora za rešenje korena poblema. Umor se veoma često pojavljuje kao simptom mnogih bolesti, ali pogađa i relativno zdrave osobe. Ukoliko ste svim dostupnim analizama utvrdili da niste bolesni a ipak već dugo osećate umor, vreme je da “spustite loptu” i malo više vremena posvetite sebi. Ako se ne leči, hroničan umor može lako preći u ozbiljnu bolest.

Osim konstantnog osećaja umora, ovaj problem može biti propračen i drugim simptomina kao što su: bolovi u mišićima i zglobovima, ubrzan rad srca, otežano disanje, pad koncentracije, teško budjenje, razdražljivost, melanholija, depresija. Sve ovo čini da se osoba zaista oseća loše i nije u potpunosti sposobna za obavljanje redovnih dnevnih aktivnosti.

Sindrom hroničnog umora u poslednje vreme je sve cešća pojava kod osoba koje žive u gradskoj sredini kao posledica savremenog načina života. Dakle, lečenje hroničnog umora na prvom mestu podrazumeva promenu načina života i eliminaciju stresnih situacija. Odmah iza toga, neophodno je uspostaviti zdrav i dubok san. Površan san, ma koliko dugo trajao ne moze u potpunosti odmoriti organizam.

Na hroničan umor češće se žale osobe koje se bave intelektualnim nego fizičkim poslovima, pa oni koji spadaju u prvu kategoriju trebaju povećati fizičku aktivnost, uz naravno što duži boravak u prirodi.

U svakom slučaju potrebno je povećati unos vitamina i minerala, pogotovo ako se umor javio na kraju zime.

A tu su i prirodni lekovi za lečenje hroničnog umora, koji mogu biti naročito delotvorni u početnoj fazi bolesti.

1. Na prvo mesto stavićemo kratkoročna rešenja kao sto su kafa i šećer, koji se zapravo ne preporučuju za lečenje hroničnog umora, da bi ih zapamtili kao nepoželjne. Kofein i šećer zaista mogu pomoći ali samo kada se radi o trenutnom i “zdravom” umoru. Preterana upotreba kafe i šećera u ovom slučaju može čak dovesti do pogoršanja bolesti jer negativno utiče na metabolički i nervni sistem organizma.

2. Za otklanjanje hroničnog umora preporučuju se čajevi od biljaka kao što je:
– 
Lucerka (Medicago sativa), jer ona utiče na bolji san, podiže fizičku izdržljivost organizma, povećava toleranciju na stresne situacije, što sve zajedno čini da se osećamo vitalnije.

– Sibirski žen-šen (Eleutherococcus senticosus), povoljno deluje na mentalno zdravlje, ublažava psihički umor, poboljšava fizičke sposobnosti.
– Kantarion (Hypericum perforatum), poboljšava san i ublažava depresiju koja može biti uzrok ili posledica hroničnog umora.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

kurs upotrebe hemijskih pilinga

POGLEDAJTE KAKO DELUJE KOKOSOVO ULJE

kako deluje kokosovo ulje