Select Page

PRIPREMA NOKTA ZA IZLIVANJE - sa nastave na kursu Nadogradnje noktiju sa nail art-om

Priprema nokta za izlivanje

Na predavanju na kursu za Nadogradnju noktiju sa nail art-om tema časa bila je priprema nokta za izlivanje. Ovaj korak u samom postupku izlivanja je veoma bitan. Ukoliko priprema nokta za izlivanje nije praviljno urađena čitav nokat će biti neuspešan. Izlivanje noktiju se radi UV gelovima i šablonima. UV gel se ne može vezati direktno za nokatku ploču. Površina nokatne ploče ima određenu količinu prirodne masnoće. Ova masnoća se ne vezuje za UV gel. Shodno tome nokat trebamo pripremiti tako da se sva prirodna masnoća nokta oktloni.

Priprema nokta za izlivanje se ogleda u matiranju  nokatne ploče i postavljanju šablona. Nokatnu ploču matiramo turpijom. Prelazimo svaki deo nokatne ploče a posebno strane nokta kod kojih je najveći problem odvajanje gela. Kada se gel odvoji na stranama nokta dolazi do ulaza vahduha i podizanja samog gela. Priprema nokta za izlivanje se nastavlja nanošenjem prajmera koji će isušiti nokatnu ploču i dodatno odstraniti masnoću. Oblik nokta trebamo prilagoditi obliku šablona. To ćemo učiniti turpijanjem i oblikovanjem. Šablon će najpravilnije biti postavljen ukoliko su nokti milimetar ili dva izvan jagodica. “Obaranje ivica” ili tupljenje ivica turpijom olakšava postavku samog šablona. Šablon može biti od kartona i koristi se samo jednom. Takođe postoje i aluminijumski šabloni koji se mogu koristiti iznova. Šablon se postavlja direktno ispod nokta i on je potpora za gel koji ćemo naneti.

Nakon nanošenja tankog sloja baze koja se fiksira u UV lami dva minuta postavljamo šablon. Pravilno postavljen šablon olakšava aplikaciju gela. Gradivni gel za izlivanje noktiju nanosimo od polovine nokatne ploče. To činimo u obliku i dužini koju smo odredili i zamislili za konačan oblik. Nakon fiksiranja u UV lampi odstranjujemo šablon. Izliveni deo nokta ili “izlivak” brišemo alkoholom. Sada je izliveni deo spreman za obradu i oblikovanje. Nakon oblikovanja slede sledeći koraci u čitavom izlivanju nokta.

POGLEDAJTE KAKO SE UKRAŠAVAJU NOKTI

DSCN6408

POGLEDAJTE KAKO SE RADI FRENCH GEL TEHNIKA

DSCN4547