Select Page

PRIPREMA NOKTA ZA GEL - sa nastave na drugoj godini smera Makeup artist

Priprema nokta za gel

Na nastavi na predmetu Nadogradnja noktiju glavna tema je bila: Priprema nokta za gel. Na predavanju su studenti druge godine smera Makeup artist. Po planu i programu ovaj predmet pohađaju na drugoj godini. Studenti su do sada prošli sve o nokatnoj ploči, bolestima, indikacijama, sterilizaciji, dezinfekciji, materijalu koji se koristi i priboru. Takođe, naučili su i manikir kako bi znali sam način obrade nokatne ploče. Manikir mogu, naravno, pružati i kao zasebnu uslugu. Piprema nokta za gel je sledeća stavka što se nadogradnje noktiju, izlivanja ili ojačavanja gelom tiče. 

Priprema nokta za gel se sastoji iz nekoliko važnih koraka. Najvažnije je potpuno odstranjivanje prirodne masnoće nokatne ploče. To ćemo učiniti mehanički i hemijskim reakcijama. Započinjemo pogurivanjem zanoktica. To radimo nežno polažući pogurivač na samu ploču. Zatim oblikujemo nokat u zavisnosti od toga koju tehniku gela radimo. Priprema nokta za gel se nastavlja matiranjem nokatne ploče turpijom. Svaki deo nokta mora biti dobro tretiran, pogotovo prostoro oko zanoktica. Sledeće je nanošenje kiselinskog prajmera koji će dodatno isušiti nokat. Što je nokat više isušen to će se gel bolje vezati za njega. 

Hemijski sastav gela ne trpi nikakvu prirodnu masnoću nokta. Tokom samog nanošenja on će se vezati za nokatnu ploču ali će veoma brzo, kroz nekoliko dana, popustiti. Tada dolazi do ulaza vazduha na stranama nokta oko zanoktica. Ovakva pojava dovodi do postepenog odvajanja čitavog gela sa noktiju a on može biti poprilično bolan. 

POGLEDAJTE VIŠE O ŠMINCI STAROG HOLIVUDA

šminka starog holivuda

POGLEDAJTE VIŠE O SNIMANJU ZA IDJ VIDEOS

idj videos

POGLEDAJTE VIŠE O SEMINARU O PRIRODNOM KOLAGENU

IMG_20160729_104615