Select Page

PRIPREMA KOSE ZA LETO - nega i stiliizovanje frizure tokom letnjeg perioda

Priprema kose za leto

Priprema kose za leto nam pre približava. Sigurno već uveliko planirate neku sunčanu destinaciju u kojoj ćete uživati. U koliko planirate da provodite vreme na plaži, bazenu, ne zaboravite da zaštitite vašu kosu od jakog sunca. Hlor, morska so, visoke temperature, sve to vrlo šteti vašoj kosi. Svima je veoma poznata nega lica, zaista i jeste važno da negujemo lice kako bismo imali svež i mladalački izgled, ali šta je sa našom kosom, onda? I ona zaslužuje svoj tretman nege koji joj je potreban.
Sve smo vise puta iskusile onaj osećaj zadovoljstva nakon savršeno isfenirane kose u frizerskom salonu. Naša kosa tada izgleda apsolutno savršeno, puna je volumena i sjaja. Međutim, kada to treba da izvedemo same, priča potpuno drugačija. Priznajte, zar nije sjajan osećaj kada odete kod fizera koji se temeljno posveti pranju vaše kose i masaži glave. Ali pored čistog uživanja, postoji još jedan razlog zbog kojeg je masaža glave fenomenalna stvar, a to je bolji i brži rast kose. S obzirom da hemijski proizvedena sredstva za negu kose sadrze i dodatne materije koje mogu imati i negativan uticaj, najbolje rešenje je koristiti potpuno prirodno sredstvo koje lako možemo i sami napraviti. Samo potpuno prirodna priprema kose za leto je prava nega koja će zaista prijati kako kosi tako i temenu glave.

Priprema kose za leto: Koristite blage sampone za pranje kose, ne dozvolite da vam se kosa previse zamasti jer tada vise opada. Za vreme pranja nemojte upotrebljavati preterano vrucu vodu jer to ne prija ni kosi ni korenu kose, dok pre pranja kosu dobro rascesljajte da biste je nakon pranja sto lakse ocesljali jer je morka kosa osetljivija na krzanja.Mokru kosu nemojte trljati peskirom vec je samo umotajte u peskir da polako upije vodu. Makar povremeno na vlaznu kosu nanesite nekoliko kapi maslinovog ulja jer kosi daje mekocu, sjaj i revitalizuje ostecene krajeve. Kad god je moguce (pogotovo tokom leta) kosu sušite prirodnim putem. U zimskom periodu kada je neophodna upotreba fena, nemojte ga podesiti na najjače i ne držite ga preblizu kose za vreme sušenja. Feniranje uz upotrebu okrugle četke za ispravljanje kose ili pegle za kosu izbegavajte jer ćete tako za kratko vreme uništiti kosu bez obzira pripremu kose za leto koju ste joj paralelno pruzili.

POGLEDAJTE VIŠE O FRIZURI ZA PROFESIONALNO FOTOGRAFISANJE

fabrika fotografa 

POGLEDAJTE VIŠE O CUT CREASE TEHNICI ŠMINKANJA

DSCN8932

POGLEDAJTE VIŠE O ŠMINCI BOJANE LAZIĆ U TELEGRAFU

bojana lazić