+381607237853 akademija.purity@gmail.com

PRINCIP RADA ULTRAZVUČNOG PILINGA - površinska eksfolijacija epiderma

Princip rada ultrazvučnog pilinga

Princip rada ultrazvučnog pilinga predstavlja neabrazivnu površinsku eksfolijaciju epiderma (otklanjanje mrtvih ćelija i crnih mitesera, sekreta lojnih žlezda i ostataka nanesene šminke itd.). Dejstvo ultrazvučnih talasa daje efekat „rastresenosti“ kože i otklanjanja mrtve ćelije epiderma, dok miteseri nestaju zahvaljujući slabljenju međumolekularnih veza. Tokom ultrazvučnog pilinga, pojavljuje se efekat refleksivnosti ili odbijanja UZ talasa od površine kože (što se odražava na otklanjanje nečistoća i površinskog rožnatog sloja epiderma) kao i efekat kavitacije (obrazovanja mikro-vezikula, malih mehura). Kavitacioni mehurići aktivno prodiru u površinski sloj epoderma, slabeći ga i dajući mu vlažnost, vrše depolarizaciju i katalizu površinskog sloja kože. Generalni efekti UZ talasa koji se koriste pri ultrazvučnim tretmanima pilinga imaju protivupalno, baktericidno, defibrizirajuće, reparativno-regenerativno i hidratantno dejstvo. Ovi efekti nisu veoma snažni budući da ultrazvučni talasi ne prodiru do dubokog sloja, već se samo odbijaju od površinskog sloja kože.

Prilikom primene navedene metodologije ultrazvučnog pilinga i dezinkrustacije (specijalnog dubinskog čišćenja), efikasnost tretmana se povećava budući da se javlja efekat izbacivanja sekreta kroz pore na površinskom sloju kože u vidu pene. Tu proceduru je moguće nazvati dubinskim čišćenjem kože. Za primenu UZ pilinga koriste se aparati u obliku lopatice, koji omogućavaju izbor željenog programa čišćenja kože. Prilikom primene kombinovane metode na podlakticu se stavlja narukvica sa elektrodama (ispod koje se postavlja dobro natopljena gaza na mestu kontakta). Prilikom stavljanja brazletne ili narukvice na aparatu u obliku lopatice se automatski javlja naboj. Lopatica iz koje se emituju UZ talasi prislanja se na površinu kože pod uglom od 45 stepeni. Metodologija izvođenja cele procedure je neinvanzivna.

Jačina ultrazvučnih talasa zavisi od aparata i određuje je proizvođač, izražena je u uslovnim jedinicama i zavisi od programa za koji se upotrebljava. Vodi se računa o osetljivosti pacijenata, tretmani ne smeju izazivati osećaj vreline i moraju biti prijatni. Ukoliko se na aparatu može podesiti jačina dejstva masaže rukama, intenzivnost pilinga se određuje u zavisnosti od tipa kože pacijenta i stepena nečistoće. Uvek se počinje sa srednje intenzivnim pokazateljima od 0,5 do 0,7 Vt/cm ² i kontroliše se reakcija kože. Ukoliko se prilikom tretmana javi hiperemija, intenzivnost dejstva se mora smanjiti. Ukoliko nema negativne reakcije i ako je koža gruba i masna, intenzivnost tretmana može biti od 1 do 1,2 Vt/cm ². Za izvođenje ovakvih tretmana uvek je od velike važnosti dovoljna količina kontaktnog faktora (tonik u zavisnosti od tipa kože, destilovana voda, losion za otvaranje pora i razmekšavanje mitesera). Dužina tretmana se određuje individualno, u proseku traje od 10 do 15 minuta.

Piling se može primenjivati svakog dana, svakog drugog dana ili jedan put u 10-14 dana, ukoliko je reč o održavanju postignutog efekta tretmana. Faza ultrazvučnog pilinga se može uključiti u bilo koji kozmetički tretman. Može se primenjivati nakon skidanja šminke, čišćenja kože mlekom i može se kombinovati sa toniranjem kože. Pre ultrazvučnog pilinga može se primeniti vaporizacija kože. Nakon tretmana, koža se tretira antiseptikom. Kontraindikacije za primenu ove metode su: ozbiljna oboljenja kardiovaskularnog sistema, groznica, maligna oboljenja, metalne proteze, narušena celovitost epiderma, osetljiva koža, individualna netolerantnost na lasersku terapiju.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR

kurs plazma pen tretmana

KLIKNI OVDE

POGLEDAJTE KAKO NASTAJE SEBOREIČNI DERMATITIS

uzrok seboreičnog dermatitisa

OVDE