Select Page

PRETTY WOMAN

FILM “PRETTY WOMAN”

 

 

SADRŽAJ

 

 

Lična karta filma…………………………….1

Radnja filma……………………………………2

Lični utisak o filmu…………………………3

Lični utisak o maski-šminki…………..4

 

 

LIČNA KARTA FILMA

 

 

PRETTY WOMEN-1990

Žanr:Komedija,romantika

Režija: Garry Marshall

Producent:Amon Milchan,Steven Reuther,Gary W.Goldsein

Scenario:J.F.Lowton

Glavne uloge:Julia Roberts(Vivian Vard)

Richard Gere(Edvard Luis)

Sporedne uloge: Relph Bellamy,Jason Alexander,Laura San Giacomo,Alex Hjde-White,Amy Yacbeck,Elinor Donahue,Hector Elizondo,Judith Baldwin,Jason Randal,Bill Applebaum,Tnacy Bjork,Gary Greene,Billy Gallo

Nagrade: Zlatni globus na najbolju glavnu glumicu u igranom filmu

Nagrada po izboru dece za omiljenu glumicu

Nagrada po izboru publike za omiljenu komediju

 

1.

RADNJA FILMA

Vivien je prostitutka koja jedino od toga zarađuje.Jedne večeri uspešni biznismen Edvard Luis,zaustavlja se kolima na Bulevaru Hollywood,I atraktivnu devojku Vivien zamoli za instrukcije kako da dođe do svog hotela.Posle bezuspešnog objašnjavanja ponudi se da krene sa njim.Kada su se dovezli do hotela Edvard je zamoli da ostane sa njim u hotelu,da provedu noć zajedno.Naredni dan joj ponudi poslovnu ponudu,da ostane sa njim nedelju dana za 3000$,I ona prihvata.Prolazeći dani zbližavali su se sve više,dok se na kraju nisu zaljubili jedno u drugo I samim tim promenili čitav svoj život.

 

2.

LIČNI UTISAK O FILMU

Film nosi jako bitnu poruku, da ljubav može da promeni pogled na svet,I da se na žalost novcem može sve kupiti u žibotu.

Priča u filmu može se  uporediti sa mnogim današnjim situacijama u realnom svetu,gde pojedine žene pristaju na sve zbog novca,ali postiji I ta  druga strana gde zbog ljubavi možemo promeniti pogled na svet,I izaći iz naše zone konfora.

 

3.

LIČNI UTISAK O MASKI-ŠMINKI

Šminka Vivian je u prvom delu jača:siva senka na očima,crna olovka kojim je uokvireno oko,taman kramin na usnama I roze rumenilo na obarzima,kao I plavu kratku periku na glavi.

Dok u drugom delu,kada skida periku I pušta svoju crveno-braon kosu njena šminka je blaga,bez tamnih očiju,bez rumenila, I vrlo malo skoro neprimetnog ruža.

Svidelo mi se kako maska-šminka prati radnju filma, I kostima.

 

 

Seminarski rad

Predmet: Filmografija

Film “Pretty woman”

Mentor: Maja Volk

Student: Jelena Spasojević

Beograd, 2019/2020.

 

 

 

 

 

POSTANI I TI MAKE UP ARTIST

Više informacija na telefon 0607237853